Home Sport VIDEO Španjolci napravili anketu o tome tko je veći: Modrić i Kroos ili Xavi i Iniesta. Ovo su rezultati

VIDEO Španjolci napravili anketu o tome tko je veći: Modrić i Kroos ili Xavi i Iniesta. Ovo su rezultati

by Ante R.

Nova sezona španjolske La Lige startat će 11. kolovoza. Barcelona je branitelj naslova, dok će Real Madrid tradicionalno napasti tu titulu, uz paralelnu frontu u Ligi prvaka. Novinari Marce u međuvremenu se zabavljaju pregledom najboljih veznjaka koji su harali španjolskim, ali i europskim travnjacima u kraljevskome dresu.

– Oni više ne mogu igrati zajedno.
Toni Kroos nasmijao se svaki put prošle sezone kada bi začuo taj recitativ koji bi se uredno javljao kada bi Real odigrao malo lošiju utakmicu. S druge strane, Luka Modrić nije skrivao da mu takve izjave smetaju. – – Smeta mi, jer nekima djeluje da Toni i ja uistinu ne možemo igrati zajedno.

Za Carla Ancelottija takve su rasprave, pak, bile bespredmetne. – Oni su nedodirljivi – izjavio je Talijan više puta prošle sezone. Tandem Modrić-Kroos jedinstven je u povijesti i tradiciji Kraljevskoga kluba, ali i na globalnoj razini, piše Marca.

Njihova sada već legendarna interakcija broji 308 zajedničkih službenih utakmica za Blancose, a traje od 25. kolovoza 2014. u pobjedi od 2:0 protiv Córdobe. Zbog toga je madridski dnevnik odlučio pitati čitatelje tko je veći, Modrić i Kroos ili čuveni Barcelonin dvojac Xavi & Iniesta. Glasovi su uvjerljivo na strani Realovih veznjaka: omjer je 79% naprema 21%.

Ovo će im biti jubilarna deseta zajednička sezona pod egidom najboljeg veznog tandema u povijesti nogometa. U tom su periodu osvojili četiri Lige prvaka i ukupno 20 titula, dakako uz pomoć neizostavnog brazilskog majstora Casemira. U novoj će sezoni biti okruženi mladićima, klincima koje je doveo stožer Reala kako bi učili od svojih uzora. Iskustvo koje će im prenijeti Hrvat i Nijemac jednostavno je neprocjenjivo, piše Marca.

Hvalospjevi na račun Realova dvojca ovdje ne staju. Vuku se paralele s famoznim veznim redom koji je u šezdesetim godinama prošloga stoljeća Kraljevskome klubu donio šest trofeja Kupa prvaka.

José Martínez Sánchez Pirri i Ignacio Zoco Esparza bili su perjanice Blancosa, a posebno se pamti antologijska pobjeda od 4:1 na Bernabéuu 1964. godine.
Pirri i Zoco bili produkt formule koju je pronašao legendarni trener Miguel Muñoz. On je od Real Madrida stvorio najuspješniji projekt u povijesti nogometa.

Premda je Luka u nekoliko navrata dokazao da ga ne treba otpisivati, sada je vjerojatno već svima jasno kako je ovo posljednja sezona kolaboracije s Tonijem Kroosom. Obojica su odlučni oprostiti se u velikome stilu i pokazati da su zajedno u stanju ispisati novu blistavu stranicu Realove povijesti, zaključuje madridski list.
Na tome posljednjem putovanju imaju pouzdanog saveznika koji im slijepo vjeruje. Zove se Carlo, prenose sportske.jutarnji.

You may also like