Home Vijesti Anušić: U Hrvatskom vojnom učilištu sve spremno za zaprimanje Sabora

Anušić: U Hrvatskom vojnom učilištu sve spremno za zaprimanje Sabora

by Ante R.

Ministar obrane i potpredsjednik tehničke Vlade Ivan Anušić poručio je u četvrtak nakon konstituiranja novog saziva Sabora, koji će još neko vrijeme ipak zasjedati na Markovu trgu, kako je Hrvatsko vojno učilište “dr. Franjo Tuđman” spremno zaprimiti ih u svoje prostorije.

“Ono što se mora prilagoditi, prilagodit će se, bit će, naravno, nekih dodatnih troškova. To je primjereno mjesto gdje se Hrvatski sabor može izmjestiti, svih uvjeta za funkcioniranje tamo ima, kako sigurnosnih, tako i svih onih za normalno funkcioniranje sjednica i radnih tijela”, poručio je Anušić.

Dodao je kako nikakvi radovi nisu potrebni na toj lokaciji na zagrebačkom Črnomercu, da je “unutra sve spremno za zaprimiti Sabor” te da iz Sabora samo moraju premjestiti sve potrebne stvari i infrastrukturu za rad zastupnika.

Naime, zgrada Sabora mora u obnovu nakon potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu prije četiri godine, a zastupnici novog 11. saziva Sabora, konstituiranog u četvrtak, ipak će još neko vrijeme zasjedati na Markovu trgu. Preseljenje na novu lokaciju, na Hrvatsko vojno učilište, trebalo bi biti tijekom ljetne stanke Sabora pa se očekuje da bi tamo s radom trebali krenuti od jeseni.

Upitan o budućem ministru gospodarstva iz kvote Domovinskog pokreta, Anti Šušnjaru, i informacijama koje su izašle u medijima da je suvlasnik PPD-a BiH, Anušić je poručio kako nema tu informaciju.  “Vidjet će se sve, ako postoji neki problem zakonski, to će se na vrijeme riješiti”, dodao je.

You may also like