Home Vijesti Dubrovnik: Drugi Europski kongres obitelji u organizaciji Europskih konzervativaca i reformista
Oglas

Dubrovnik: Drugi Europski kongres obitelji u organizaciji Europskih konzervativaca i reformista

by Kristina B

U organizaciji Europskih konzervativaca i reformista (ECR) u Dubrovniku je počeo Europski kongres obitelji. Na skupu, koji se održava drugi put, sudjeluju predstavnici konzervativnih stranaka iz cijele Europe, a koje su na nedavnim izborima za Europski parlament osjetno ojačale. Kao što je najavljeno, najviše će se govoriti o obitelji.

“Danas je glavna tema diljem Europe upravo problem nataliteta, i to je za nas veliki problem. Mi ćemo se fokusirati na to kako politika, uz pomoć vlada, može razviti novu kulturu za žene i mlade, da rađaju i zasnivaju obitelj”, kazala je Ylenja Lucaselli, članica talijanskog parlamenta, Fratelli d’Italia.

VIDEO/ Branka Lozo, kandidatkinja za predsjednicu DOMiNO: Želim utješiti hrvatski narod umoran od nepravde i neizvjesnosti!

Europski kongres obitelji konferencija je ECR stranke na visokoj razini o obiteljskim politikama. Stranka ECR prepoznaje obitelj kao temelj europskih društava i stoga posebnu pozornost posvećuje svim političkim procesima, društvenim čimbenicima i javnim politikama koji imaju snažan utjecaj na obiteljski život, kućni budžet te ljudska i građanska prava zajamčena svim članovima obitelj. Organiziranjem ove konferencije ECR stranka šalje pozitivnu poruku o obitelji i budućnosti europskih društava koja prihvaćaju novi život, navodi se na službenoj stranici kongresa.

“Stoljećima su odgovorni, oni koji donose odluke, i sami imali obitelj, djecu. A danas je suprotno, vidimo kako mnogi od onih koji donose odluke nemaju djecu, što je prelazak u svijet s manje odgovornosti”, naglašava Kinga Gal, potpredsjednica stranke Patriots, Mađarska.

Kongres će se fokusirati na temeljna pitanja, uključujući obitelj i demografiju u europskim politikama. Razgovarat će se o važnosti jačanja obiteljskih vrijednosti u kontekstu koji često dovodi u pitanje same temelje našeg društva. Među temama na dnevnom redu bit će i analiza ovisnosti o društvenim mrežama, fenomena koji izravno utječe na obiteljsku dinamiku i mlade ljude.

“Za konzervativce je ključno da postanu zagovornici veće svijesti o tome kako društveni mediji utječu na odnose i razvoj novih generacija”, navodi se na mrežnim stranicama kongresa.

Nadalje, kongres će se baviti temom poboljšanja europskih obrazovnih sustava. Ključno je da škole mogu prenijeti čvrste vrijednosti i formirati odgovorne građane, svjesne i angažirane u svojim zajednicama.

“Naša konzervativna vizija naglašava važnost tradicije i stabilnosti kao temelja za zdravo i prosperitetno društvo. Uspoređujući različite obrazovne i školske sustave, možemo shvatiti koje su prednosti, a što se apsolutno mora promijeniti. Čvrsto “ne” bit će posvećeno rodnoj ideologiji, kojoj nije mjesto u obrazovnim institucijama”, navode organizatori. (HRT/HG)

You may also like

Verified by MonsterInsights