Home Lifestyle Grad Osijek će osigurati besplatan prijevoz onkološkim bolesnicima do osječkog KBC-a

Grad Osijek će osigurati besplatan prijevoz onkološkim bolesnicima do osječkog KBC-a

by Kristina B

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić najavio je kako će najkasnije od sljedeće godine Grad Osijek svim onkološkim bolesnicima omogućiti besplatan prijevoz od njihove kuće do osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Tom mjerom onkološkim bolesnicima želi se zadržati kvalitetu života, ali isto tako olakšati njima i njihovim ukućanima jedan segment liječenja, rekao je Radić na obilježavanju Dana ružičaste vrpce u Osijeku.

Prve subote u listopadu na trgovima hrvatskih gradova obilježava se Dan ružičaste vrpce, posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. U Osijeku je obilježen na Trgu Ante Starčevića, a akciju je podržao i osječki gradonačelnik Ivan Radić te tom prigodom najavio novu gradsku mjeru za onkološke bolesnike.

“Grad Osijek podržava ovakve i slične javnozdravstvene akcije, za što smo u proračunu izdvojili 80 000 eura. Danas bih najavio novu mjeru koju će donijeti Grad Osijek, a to je da ćemo omogućiti svim onkološkim bolesnicima besplatan prijevoz od njihove od kuće do KBC-a Osijek, čime želimo zadržati njihovu kvalitetu života, ali isto tako olakšati njima i njihovim ukućanima jedan segment liječenja”, rekao je gradonačelnik Radić.

Božinović: Vozač kombija s migrantima Sirijac, poginule dvije osobe, ostali izvan životne opasnosti

“Naime, prema podatcima s kojima raspolažemo i kroz razgovore s onkološkim bolesnicima, doznajemo kako dio njih ni nema članove obitelji te im je veliki problem otići do Kliničkog bolničkog centra Osijek. Tako da ćemo s ovom novom mjerom krenuti najkasnije od iduće godine. U našem Upravnom odjelu za socijalnu skrb, umirovljenike i zdravstvo otvorit ćemo telefon i koji god onkološki bolesnik s područja Osijeka se javi, imat će besplatan prijevoz do KBC-a, u suadnji s Osječkim taxijem“, dodao je gradonačelnik.

Program obilježavanja Dana ružičaste vrpce u Osijeku organizirali su Mammae Osijek – klub žena liječenih na dojci, Gradska liga protiv raka Osijek i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, u suradnji s KBC-om Osijek, Domom zdravlja Osječko-baranjske županije – Patronažnom službom, Medicinskom školom Osijek, ILCO-Osijek, IK-om Javor Osijek, Udrugom žena oboljelih od karcinoma jajnika JA KA Osijek i HULL – podružnicom Osijek, a uz potporu Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, medija i građana.

Istodobno, sada već tradicionalno na poziv međunarodne organizacije za rekreaciju (Sport za sve), svaki prvi vikend u listopadu diljem svijeta se obilježava Svjetski dan hodanja, a u Hrvatskoj i ujedno Nacionalni dan hodanja. Cilj je ovog obilježavanja poticanje građana na to da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja. (Hina/Osijek.hr)

You may also like

Verified by MonsterInsights