Home Vijesti Grbin: HDZ je opet počeo “brojati krvna zrnca”; “To je vraćanje na nacionalizam…”

Grbin: HDZ je opet počeo “brojati krvna zrnca”; “To je vraćanje na nacionalizam…”

by Ante R.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, nakon 14 sati rasprave o raspuštanju Hrvatskog sabora i raspisivanju izbora, koju je potaknuo SDP, održao je konferenciju za medije na kojoj je istaknuo da je iznimno loše to što je Hrvatska postala društvo nejednakosti, svoje mišljenje da je HDZ stranka koja živi i brani korupciju, te je opet pozvao sve stranke od centra na lijevo na suradnju, isključivši Socijaldemokrate.

“HDZ je jučer sve napravio da skrene pažnju s te dvije stvari. Imenovanje Turudića na čelo DORH-a je sramotno, ugrožava borbu s korupcijom i organiziranim kriminalom i dovodi Hrvatsku u sukob s uredom europskog tužitelja. To nas može dovesti u poziciju Poljske i Mađarske. HDZ je stranka koja živi i brani korupciju, honorira samo one na njihovoj liniji, a za sve drugo ih boli briga”, rekao je Grbin.

“To je sukus Plenkovićeve Hrvatske i toj Hrvatskoj smo sinoć rekli – dosta je”, kaže Grbin

“Nijedan koalicijski partner HDZ-a, osim onog cirkusanta Zekanovića nije htio sudjelovati u raspravi, ali znamo da su oni uvijek na liniji”, kaže šef SDP-a.

HDZ je optužio i da je jučer opet “brojao krvna zrnca”. “Potpuno je jasno u kojem smjeru HDZ vodi Hrvatsku”, poručio je.

“Napadi na nacionalne manjine, pogotovo srpske, u izjavama nekih od HDZ-ovih zastupnika su me podsjetili na mračne 90-te”, kaže Grbin, dodavši da je jasno u kojem smjeru HDZ vodi Hrvatsku. “To je vraćanje na nacionalizam i vraćanje na korupciju, ako su se od korupcije ikada i odmaknuli”, ustvrdio je.

Koalicija sa svima od centra na lijevo, osim sa Socijaldemokratima

Na pitanja o predizbornim koalicijima, Grbin kaže kako su jasno rekli koji je njihov stav. “Pozvali smo na rušenje HDZ-a i stvaranje bolje hrvatske, želimo da nam se pridruži što više stranaka, nebitno u kojem obliku”, jasan je Grbin. Dodao je i kako će stranačka tijela raspravljati o tome kad dođe vrijeme. “Mi nismo stranka u kojoj se odluke moraju donijeti jednoglasno”, rekao je Grbin.

Jasno je rekao kako SDP neće sa Socijaldemokratima. “Idemo raditi”, poručio je na kraju, piše N1.

You may also like