Home Vijesti Grbin najveći patuljak SDP-a, Bernardić gigant, a Zekanović dobar detektiv Premijer ih politički profilirao

Grbin najveći patuljak SDP-a, Bernardić gigant, a Zekanović dobar detektiv Premijer ih politički profilirao

by Ante R.

U Hrvatskom saboru se vodi intenzivna rasprava. Sjednica je započela u 9:30 sati na kojoj su na rasporedu predviđena pitanja 39 zastupnika za premijera Andreja Plenkovića i članove Vlade. Sabor će zasjedati prema najavi 10 tjedana, sve do 22. ožujka, na dnevnom redu je u planu obrada 214 točaka koje zastupnici imaju pred sobom, a nakon toga će uslijediti stanka u Velikom tjednu.

Već sljedeći tjedan, zastupnici će raspraviti izmjene Kaznenog te zakona o kaznenom postupku i o zaštiti od nasilja u obitelji, kojima Vlada želi suzbiti nasilje nad ženama te uvesti i nova kaznena djela – teško ubojstvo ženske osobe te neovlašteno otkrivanje sadržaja izvidne ili dokazne radnje kojim se “adresira problem curenja informacija u nejavnoj fazi kaznenog postupka”.

Peđa Grbin (SDP) postavio je pitanje premijeru Plenkoviću. “Ulazimo u godinu s nizom izborna. Za one za Sabor ne znamo kad će biti, ali znamo da se u kampanji ne želite baviti nekim temama – korupcijom i kako vaši kolege iz Vlade izlače novac iz proračuna. Ali postoje neke teme o kojima se želite uključiti, na pitanje Dretara, kao da je dogovoreno, opet ste se hvalili Rafaleima. Hvalite se rješavanjem plaća u javnom sektoru. Ima jedna stvar koji niti želite niti znate riješiti – a to je pitanje mirovina. Vi ste se odlučili na pristup Djeda Mraza i povremene dodatke, ne želite uvesti trajni dodatak… Je li ta politika bila namjerna da se pred izbore možete hvaliti tuđim novcem?”

Hrvoje Zekanović smatra da je povrijeđen Poslovnik. “Grbin govori o temama o kojima se govori i ne. Grmoja je najavio koaliciju s SDP-om. Koji je sad vaš stav o obliku Zemlje?”, rekao je Zekanović, za što je dobio opomenu.

“Zekanović je sve dobro detektirao…”, započeo je Plenković a potom odgovorio Grbinu: “Kad Vas slušamo u Saboru i uspoređujemo s prethodnicima, ne samo da ste najveći patuljak SDP-a, nego je i Bernardić za Vas bio gigant.”

Nezadovoljan odgovorom, Grbin je kazao: “Predsjedniče Vlade, Aleksandru Plenkoviću, jeste li vi zadnjih mjeseci bili u dućanu? Jeste li uzeli novac i pokušali platiti neki račun?”

“Vi kao korumpirana stranka mislite da možete na isti način korumpirati građane. Nijedan problem u svom mandatu niste sustavno riješili”, dodao je, piše N1.

You may also like