Home Vijesti Grmoja silno želi srušiti Plenkovića, nada se da im DP neće otići u zagrljaj: “Ako ne žele izdati birače, ljude koji su im dali povjerenje, onda trebaju sjesti i razgovarati”

Grmoja silno želi srušiti Plenkovića, nada se da im DP neće otići u zagrljaj: “Ako ne žele izdati birače, ljude koji su im dali povjerenje, onda trebaju sjesti i razgovarati”

by Ante R.
Nikola Grmoja

Sastavljanje parlamentarne većine nakon održanih parlamentarnih izbora i ostvarenih rezultata nije nimalo lako i bez pregovora koji se vode iza zatvorenih vrata neće se doći do toliko željenih 76 potrebnih ruku. Analitičari zbog računice najviše šanse vide u formiranju postizborne koalicije HDZ-a i Domovinskog pokreta. Manjinci su već najavili zainteresiranost za nastavak daljnje suradnje s relativnim pobjednikom izbora. Sve je na potezu predsjedništva treće političke snage u državi sa osvojenih 14 saborskih mandata koje ih stavlja u poziciju ključnog čimbenika za sastav nove većine. Zastupnik Mosta Nikola Grmoja uporan u svojim nastojanjima da pošalje HDZ u oporbu uputio je novi poziv DP-u da se pridruži antiHDZ koaliciji.

Kandidat Mosta za premijersku funkciju Nikola Grmoja komentirao je jučerašnju odluku Ustavnog suda o onemogućavanju predsjednika RH Zorana Milanovića da bude kandidat za mandatara u sastavu nove Vlade. Poručio je kako su tim potezom pokazana nevjerodostojnost u djelovanju, kako je trebao reagirati prije te da je, ako netko ima 76 ruku, Hrvatski sabor iznad Ustava.

Grmoja je još jednom pozvao Domovinski pokret da im se pridruži u okupljanju parlamentarne većine istaknuvši da je sve na stolu i ništa nije zadano izrazivši nadu da se neće prikloniti Plenkoviću nakon svih dosadašnjih teških optužbi i izjava.

– Dobro je znano zašto mi nismo išli s Domovinskim pokretom, jer smo tvrdili da će ići s HDZ-om. Evo im prilike da pokažu da ja nisam bio u pravu kroz cijelo ovo predizborno vrijeme. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antiHDZ koaliciju. Sve je na stolu, ništa nije zadano, trebamo razgovarati i vidjeti što se može napraviti. Ako ne žele izdati birače, ljude koji su im dali povjerenje, onda trebaju sjesti i razgovarati.

– Sjetimo se što je Plenković o njima govorio uoči izbora, što je govorio o Penavi. Sjetimo se što je sam Domovinski pokret govorio o Plenkoviću, nazivao ga je veleizdajnikom, imali su jumbo plakat gdje kao Plenković sa SDSS-om slavi pad Vukovara, to su jako teške optužbe i sada nakon svega nadam se da neće otrčati u zagrljaj Plenkovića i pokazati da je istina sve što sam tvrdio uoči izbora, rekao je Grmoja.

– Bez Domovinskog pokreta teško se može doći do većine. Kad čujemo njihov odgovor, onda ćemo vidjeti kakva se većina može stvoriti, barem na godinu dana.  – Koliko sam čuo, predsjednik stranke Penava je rekao da su vrata otvorena, nije se složio s Radićem i ostalima da ne treba o tome razgovarati. Mislim da nam je potrebna mudrost, rekao je Grmoja, piše HRT.