Home Svijet Guverner Floride DeSantis podnio dokumentaciju za republikansku predsjedničku utrku

Guverner Floride DeSantis podnio dokumentaciju za republikansku predsjedničku utrku

by Ante R.

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis podnio je u srijedu Federalnom izbornom povjerenstvu dokumentaciju za republikansku predsjedničku kandidaturu za izbore 2024. godine. Povjerenstvo je u srijedu objavilo dokumentaciju na svojoj web-stranici.

DeSantis je ulazak u utrku za republikansku nominaciju planirao objaviti na Twitteru kasnije u srijedu, tijekom razgovora s izvršnim direktorom Twittera Elonom Muskom, potvrdio je DeSantisov politički tim. Ulažući kandidaturu za predsjedničke izbore 2024. DeSantis će time postati najveći suparnik bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu.  Očekuje se da će odmah iza toga biti objavljen i video snimljen za njegovu kampanju, prenio je NBC.

DeSantis je studirao na elitnim sveučilištima Yaleu i Harvardu. Uz to je bio u američkoj mornarici i sudjelovao u vojnoj intervenciji u Iraku. Nakon aktivne službe, DeSantis je radio kao savezni tužitelj, a u Kongres SAD-a prvi put ulazi 2012. godine. Guverner Floride prvi put postaje 2018. godine, a ponovo je izabran u studenom prošle godine.- Hina

You may also like