Home Vijesti HDZ uzvratio Milanoviću: “Jednom komšićevac, uvijek komšićevac. Stara ljubav zaborava nema”

HDZ uzvratio Milanoviću: “Jednom komšićevac, uvijek komšićevac. Stara ljubav zaborava nema”

by Ante R.

Premijer Andrej Plenković izjavio je da je odluka predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen da preporuči otvaranje pristupnih pregovora s BiH jedno je od najvažnijih vanjskopolitičkih postignuća Hrvatske Vlade u ovom mandatu. Također je iz ureda predsjednika RH Zorana Milanovića stiglo priopćenje u kojem se pozdravlja odluka predsjednice EK, ali i reakcija na izjavu predsjednika Vlade u kojoj je naglašeno da predstavlja “vrhunac njegovog dodvoravanja briselskim birokratima.”

Iz Hrvatske demokratske zajednice reagirali su na priopćenje Zorana Milanovića koje ju kojem podsjećaju na neke njegove starije izjave i podršku Željku Komšiću.

Dok se Andrej Plenković bori za Hrvate u BiH i njen europski put, Milanović nije učinio ništa. Ni sada – ni prije.

Jednom komšićevac, uvijek komšićevac. Zavidni Milanović ne može protiv sebe. Donedavno je “prijetio” Zapadu ako se ne otvore pristupni pregovori s BiH, no sada kada je uz ustrajni angažman hrvatskog premijera Europska komisija dala zeleno svjetlo za BiH, Milanović ponovno nasrće na Vladu, ali i čitavu EU. Očito je frustriran jer je taj povijesni iskorak za susjednu nam državu, u kojoj su Hrvati konstitutivni narod, učinjen bez i najmanjega njegovog doprinosa.

No zavist i jal nisu ono najgore kod Milanovića: pristupni pregovori bit će otvoreni unatoč i usprkos njemu – koji je svojim vulgarnostima i uvredama na račun cijelog demokratskog Zapada u biti pokušavao minirati europski put BiH. Sramotio je Hrvatsku pred civiliziranim svijetom i nanosio štetu Hrvatima u BiH.

Prisjetimo se da je Milanović svojom famoznom izjavom o “sapunu”, izrečenom neposredno prije zadnjih izbora u BiH, samo mobilizirao mnoge Bošnjake da glasuju upravo za Komšića. Stara ljubav zaborava nema.

Milanovićev je cilj isti kao kad je u crvenom šuškavcu po Sarajevu navijao za unitarista Komšića i radovao se što će Bošnjaci preglasati Hrvate na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Jedino su metode sada drukčije, prikrivenije, zamotane u plašt provokacije – tj. tobožnje brige za naše sunarodnjake u BiH”, piše u objavi HDZ-a.

 

You may also like