Home Vijesti HND organizira prosvjed na Trgu svetog Marka: “Ovo je udar na sve, ovo je udar posebno i na zviždače, jednostavno nas žele zataškati”

HND organizira prosvjed na Trgu svetog Marka: “Ovo je udar na sve, ovo je udar posebno i na zviždače, jednostavno nas žele zataškati”

by Ante R.

Hrvatsko novinarsko društvo u srijedu 31. siječnja u 11 sati organizira prosvjed na Trgu svetog Marka, protiv, kako kažu zakona opasnih namjera. Radi se o prijedlogu kaznenog djela “Neovlašteno otkrivanje sadržaja izvidne ili dokazne radnje” kojim bi novinari bili izuzeti od kaznene odgovornosti, ali oni koji bi im takve informacije dali, ne bi.

– Moramo zaustaviti donošenje ovog zakona, još jednom želim biti jasan vrlo precizan. Svi oni koji u Saboru, a ovdje smo na Markovom trgu, dignu ruku za zakon opasnih namjera, bit će sudionici u državnoj agresiji na javni interes. Ovo je udar na sve, ovo je udar posebno i na zviždače, jednostavno nas žele zataškati, poručio je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

– Mi doista radimo u javnom interesu, stvarno ne radimo ni u čijem privatnom interesu, otkrivamo ono što javnost mora znati, a mogu vam reći da ćemo nastaviti. Svi oni s kojima surađujemo rekli su da ih apsolutno nije briga za ovaj zakon i da ćemo i dalje od svih onih koji nam povremeno daju informacije, od svih onih koji imaju informacije, od zviždača, od žrtava, dobiti sve ono što moramo znati, rekla je Ana Raić, predsjednica HND-ovog Ogranka internetskih novinara, piše HRT.

You may also like