Home Vijesti HNS se oglasio zbog navijačkih izgreda u Splitu: “Dijelimo duboko razočaranje nogometne javnosti zbog nemilih scena…”

HNS se oglasio zbog navijačkih izgreda u Splitu: “Dijelimo duboko razočaranje nogometne javnosti zbog nemilih scena…”

by Ante R.

Nakon nasilja i materijalne štete uslijed navijačkih nereda koji su uslijedili sa završetkom utakmice Kupa između Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu, krovna organizacija hrvatskog nogometa, Hrvatski nogometni savez objavio je službeno priopćenje.

Službeno priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza:

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje navijačke izgrede koji su se dogodili nakon utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Splitu. Nakon završene utakmice Hajduk – Dinamo (0:1), određen broj navijača domaće momčadi utrčao je u teren, a potom je inicirao i sudjelovao u obračunu s policijom na stadionu, kasnije i izvan njega.

Hrvatski nogometni savez uvijek najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim stadionima te pozivamo sve aktere u nogometu i izvan njega da zajedno pokažemo nultu stopu tolerancije na svako neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje, od rasizma i diskriminacije do fizičkog nasilja.

Dijelimo duboko razočaranje nogometne javnosti zbog nemilih scena koje su uslijedile poslije sinoćnje utakmice te se nadamo kako će svaki pojedinac koji je sudjelovao u neredima odgovarati sukladno zakonskim propisima. Pritom zahvaljujemo policiji na profesionalnoj reakciji kojom je zaštitila prisutne momčadi, službene osobe i gledatelje te zaustavila daljnju eskalaciju vandalizma i nasilja, prenosi HRT.

Ovakvim incidentima u kojima se gledatelji, sportski djelatnici i nogometaši ne osjećaju sigurno nema mjesta na stadionima, te će HNS kao odgovorna organizacija i dalje ulagati maksimalne napore u borbu protiv protupravnih ponašanja, u čemu očekuje i treba podršku klubova te svih nadležnih institucija, objavio je HNS na svojim službenim stranicama.

You may also like