“Pet godina sam u Saboru, nikada nismo imali nijedan sportski susret, a kažu mi kolege da ih je u nekim prošlim sazivima bilo, tako da ne izmišljam ja sad s ovime toplu vodu”, kazao je Miletić. Za košarkašku i nogometnu reprezentaciju Sabora već ima zainteresiranih, istaknuo je dodavši kako je moguće, ako se skupi dovoljno zastupnika, osnovati i druge reprezentacije.

Ne treba za sudjelovanje biti sportaš, bitno je da promoviramo sport i zdrav način života, da pokažemo zajedništvo i pomognemo u fokus javnosti staviti humanitarne akcije“, rekao je. Sve bi, naglasio je, plaćali zastupnici iz svog džepa, a ne iz proračuna Sabora i na teret građana.  “Mislim da svi od 3500 eura plaće imamo za odvojiti za dresove i troškove puta”, dodao je.

-->

I oporbeni i vladajući članovi Odbora su jednoglasno podržali inicijativu. O njoj će izvijestiti Tajništvo Sabora, a Odbor će razraditi daljnje korake i aktivnosti, najavljeno je.

Hrvatski iseljenici lakše do domovnice, država ublažila uvjete

“Ideja je za pohvalu, možda na taj način potaknemo nekoga da se krene, barem rekreativno, baviti sportom”, poručila je Anamarija Blažević (HDZ), koja se, otkrila je, bavi kuglanjem. Zbog sjednica Sabora treninge mora propuštati, dodala je, a predsjednica Odbora Vesna Vučemilović se našalila kako bi se zastupnici, obzirom da sada zasjedaju u vojarni, mogli pridružiti vojnicima na vježbama.

HDZ-ov Ivan Dabo odmah se ponudio da Grad Novalja, na čijem je čelu, bude i sponzor reprezentacije. Njegov stranački kolega Zoran Gregurović također je pohvalio inicijativu, ali reprezentaciji Sabora će se pridružiti ako se osnuje ona za kuhanje kotlovine, rekao je kroz smijeh.

“Pozdravljam ovu ideju, mi smo na sjeveru Hrvatske imali ekipu načelnica i načelnika koja je igrala nogomet”, kazala je SDP-ova Anita Curiš Krok. – Hina.

Oporba ponovno proziva DORH; Bauk: Sada vidimo posljedice “lex AP-a”, praksa je ‘pojavu osudi, druga uhapsi, a premijera zaštiti’