Home Vijesti Jandroković prozvao Milanovića zbog pristranosti: Pokazao je da nije predsjednik svih građana

Jandroković prozvao Milanovića zbog pristranosti: Pokazao je da nije predsjednik svih građana

by Ante R.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izvijestio je da je sastavljanje lista u HDZ-u u završnoj fazi, te komentirao uključivanje predsjednika Zorana Milanovića u izbornu utrku na bilo koji način, ocjenjujući njegov potez pokazateljem da “nije predsjednik svih građana” jer se priklonio jednoj političkoj opciji u predizbornoj kampanji.

“Priklonio se jednoj političkoj opciji”

– Pitate me nešto što je svima jasno. Predsjednik je u ovim izborima, odnosno u pripremama za ove izbore u pretkampanji pokazao da nije predsjednik svih građana. I priklonio se jednoj političkoj opciji. To je suprotno onome što predviđa hrvatski Ustav i hrvatski zakoni. Dakle, već sada se radi o pristranosti, poručio je Jandroković.

– Kako će se Ustavni sud i DIP postaviti prema tome to morate pitati njih, ne bi ulazio u bilo kakve savjete, dodao je.

“Svi se trebaju držati zakona i poštovati odluke nadležnih institucija”

Naglasio je da je Ustavni sud rekao kako predsjednik ne može biti kandidat za premijera. Jandrović je istaknuo kako on ne želi komentirati Milanovićeve izjave, jer bi tako i on išao kontra odluke Ustavnog suda.
Smatra da se svi trebaju držati zakona i poštovati odluke nadležnih institucija. Kako bi netko dobio mandat, poručio je Jandroković, treba imati 76 potpisa kao dokaz da ima parlamentarnu većinu. Osvrnuo se i na sastavljanje liste HDZ-a za parlamentarne izbore. Rekao je kako će HDZ na listama staviti kvalitetne ljude. – I na vrijeme ćemo predati liste, poručio je. Dodao je da HDZ još uvijek slaže liste za izbore, piše HRT.

You may also like