Home Vijesti “KOSOVO NAPADA SRBIJU”? Ponovno se zahuktalo na sjeveru Kosova, Priština na njih poslala oklopnjake

“KOSOVO NAPADA SRBIJU”? Ponovno se zahuktalo na sjeveru Kosova, Priština na njih poslala oklopnjake

by Ante R.

Kolona oklopnih vozila Specijalnih jedinica u petak je iz Prištine otišla prema sjeveru Kosova, javlja B92. Prenose kako su se prema pravilu oklopnjaci s naoružanim pripadnicima ROSU prije odlaska na sjever Kosova uvijek prvo stacioniraju u Južnoj Mitrovici.

Za petak je zakazan mirni prosvjed Srba u Gračanici u Kosovskoj Mitrovici zbog odluke prištinske vlade i premijera Albina Kurtija da se 3. travnja na sjeveru Kosova ne održe izbori.

Kosovska policija negira da je Specijalna jedinica danas otišla na sjever zbog bilo kakve aktivnosti. Tvrde da je njihovo kretanje uobičajeno.

Vučić proziva Kurtija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je izjavio je da je premijer Kosova Albin Kurti odlučio da napadne Srbe.

“Poštovani Srbi, po nalogu Aljbina Kurtija smenjena je danas iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović. Za ujutru je pripremljena smena svih srpskih komandira, policajaca koji su bili na Sednici saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu. Aljbin Kurti je rešio da napadne Srbe, Briselski sporazum je pogažen i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite, Briselski sporazum više ne postoji”, napisao je Vučić na svom Instagram profilu, prenosi Dnevno.hr

 

You may also like