Home Vijesti Ljevica održava tajne sastanke i najavljuje zajedničke akcije; Je li na pomolu potencijalni savez svih lijevih stranaka?

Ljevica održava tajne sastanke i najavljuje zajedničke akcije; Je li na pomolu potencijalni savez svih lijevih stranaka?

by Ante R.

Nakon jučerašnjeg glasanja, u Hrvatskom saboru mirniji ostatak tjedna. Ali samo kada je riječ o zbivanjima u sabornici. Izvan nje se nakon Turudićeva izbora dogovara o daljnjim koracima. Predstavnici lijevih stranaka održavaju sastanke tajnog karaktera zbog kojih su sve glasnije priče kako je u planu potencijalni savez svih lijevih stranaka koje gravitiraju prema lijevom centru. Oni pak poručuju da je isključivi razlog sastanka organizacija prosvjeda, najavljenog za 17. veljače koji je motiviran  slučajem izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Predstavnici stranaka od centra na lijevo završili su prvi krug sastanka u Klubu zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru, Sastanak nastavljaju u 14 sati u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu, a nakon toga će biti izjave.

Oni odgovaraju da je jedini i isključivi razlog sastanka organizacija prosvjeda koji je već najavljen za 17. veljače.

– Jedini koji je o potencijalnom savezu svih strana ka lijevom centru bio spreman govoriti uoči ovog prvog dijela sastanka bio je predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović, izvijestila je Tatjana Munižaba.

– Mi smo spremni napraviti ono što su napravili, recimo sad čitamo u novinama, gospoda na Pagu. Paška sol, paški sir i paška janjetina, jedan brend. Dakle, mi smo otvoreni za sve oblike suradnje. Hoćemo li uspjeti, na koji način, to ćemo vidjeti, rekao je.

Mlinarić: I da pozovu, ne bih došao

Iz stranaka s desnog spektra naglašavaju da je najavljeni prosvjed predizborni skup na kojem ne namjeravaju sudjelovati. – Prvo nismo pozvani, gdje god sam nepozvan, ne dolazim, a drugo i da pozovu službeno, ja osobno neću doći na takav prosvjed. Zbog organizatora, jer je to manipuliranje pred izbore, rekao je Stipo Mlinarić (Domovinski pokret).

Ustvrdio je da je razlog najavljenog prosvjeda jučerašnja potvrda glavnog državnog odvjetnika, rekavši da je to isto kao da oporba, nezadovoljna državnim proračunom i činjenicom da su odbijeni svi amandmani, organizira prosvjede protiv državnog proračuna, piše HRT.

You may also like