Home Vijesti Medveda pitali zašto nije bio u Vukovaru, evo što je ministar odgovorio

Medveda pitali zašto nije bio u Vukovaru, evo što je ministar odgovorio

by Ante R.

Ministar branitelja Tomo Medved uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a odgovorio je na novinarsko pitanje zašto nije bio na komemoraciji obilježavanja 31. obljetnice pogibije general bojnika Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla u Vukovaru.

“Je li bio izaslanik Vlade? Je li bio državni tajnik? Koliko sam puta bio u zadnjih 20 dana u Vukovaru? Komemoracije iz Domovinskog rata veoma su važne i ako je itko na njima nazočan, to sam ja. U mom mandatu od šest i pol godina, koliko sam često bio u Vukovaru? Koliko su puta s važnih komemoracija izostali ostali dužnosnici? Nemaju pravo i izrazito je neodgovorno našoj Vladi pripisivati da mi ne obilježavamo obljetnice na odgovarajući način”, rekao je Medved.

Kaže da je Vlada uspostavila odgovarajući odnos društva prema obljetnicama i Domovinskom ratu.

“A oni koji pokušavaju na jednoj od obljetnica pokušavaju prikupljati političke poene, pozivam ih da to ne čine. Ako žele odati poštovanje junacima Domovinskog rata, neka to učine dostojanstveno. Nikog od vas nisam vidio prošle godine ili u prošlih 10 godina. Mi imamo niz drugih aktivnosti”, rekao je.

You may also like