Home Vijesti Mlinarić o EU propisima u ribarstvu: Neće briselski birokrati odlučivati možemo li loviti i prodavati srdele

Mlinarić o EU propisima u ribarstvu: Neće briselski birokrati odlučivati možemo li loviti i prodavati srdele

by Ante R.

Domovinski pokret se oglasio putem društvene mreže povodom posjeta Stipe Mlinarića splitskoj ribarnici Peškarija, gdje su prodavači izložili svoje primjedbe na EU odredbe u ribarstvu po pitanju pripremu ribe i lovostaja. Zastupnik Mlinarić je istaknuo potrebu prilagodbe svih propisa iz Bruxellesa sa ciljem olakšanja života sugrađana.

Objava Stipe Mlinarića na društvenoj mreži u cijelosti:

MLINARIĆ OBIŠAO SPLITSKU RIBARNICU: NEĆE BRISELSKI BIROKRATI ODLUČIVATI MOŽEMO LI LOVITI I PRODAVATI SRDELE – MI ĆEMO ODLUČITI O SUDBINI NAŠE DOMOVINE!

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta i nositelj liste DP-a u X. izbornoj jedinici Stipo Mlinarić posjetio je danas splitsku ribarnicu Peškariju, gdje se družio s građanima i prodavačima. Mlinarić je pozorno saslušao primjedbe prodavača, koji su redom negodovali zbog novih propisa vezanih za soljenje srdela i inćuna, ali i propisa vezanih za lovostaj za određene vrste ribe.

Ovom prilikom Mlinarić je naglasio kako je Domovinski pokret bio jedina stranka koja se suprotstavila novim propisima koji doslovno van zakona stavljaju tradicionalni način soljenja ribe.

Stipo Mlinarić: ”Tada su nas svi redom napadali kako bespotrebno dižemo buku te kako od zabrane neće biti ništa. Na koncu se pokazalo kako smo bili u pravu, ali slaba nam je to utjeha. Stalno upozoravam i upozoravat ću kako zakone i propise moramo raditi i primjenjivati zbog našeg stanovništva, naših ribara i poljoprivrednika, a ne zbog nekih europskih birokrata”.

”Svaki zakon, svaki propis, pa tako i onaj koji se odnosi na ribarstvo, mora našem narodu olakšati život, a ne ga otežati. Zbog čega se stvarala ova država? Da bi o sudbini naših ribara odlučio neki birokrat u Bruxellesu? Ne, mi ćemo odlučiti o sudbini naše Domovine!”, zaključio je Stipo Mlinarić.

 

You may also like