Home Vijesti Mlinarić: ”Samo jako hrvatsko selo jamac je stabilnosti našeg društva i Domovine!”

Mlinarić: ”Samo jako hrvatsko selo jamac je stabilnosti našeg društva i Domovine!”

by Ante R.

Domovinski pokret se oglasio na FB-u povodom posjeta nositelja liste u X. izbornoj jedinici Stipe Mlinarića tradicionalnom sajmu na Zadvarju u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje se imao prilike uživo družiti sa prodavačima i saslušati njihove probleme.

MLINARIĆ: NA POLICAMA NAŠIH TRGOVINA MORA BITI BAREM 60 POSTO DOMAĆIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA – Jako selo je jamstvo stabilnosti naše Domovine!

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta i nositelj liste DP-a za predstojeće parlamentarne izbore u X. izbornoj jedinici Stipo Mlinarić družio se danas s izlagačima i prodavačima na tradicionalnom sajmu na Zadvarju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Bila je ovo prilika da sasluša probleme malih poljoprivrednih proizvođača, vlasnika OPG-ova, koji su nositelji poljoprivredne proizvodnje u Dalmaciji. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva posebno su ogorčena na nelojalnu konkurenciju u vidu stranih poljoprivrednih proizvoda u velikim trgovačkim lancima.

Mlinarić je ovom priliko obećao poduzeti sve kako bi naredni saziv Hrvatskog sabora usvojio zakon o zaštiti domaće poljoprivredne proizvodnje, a kojim bi se definiralo da na policama trgovina u Hrvatskoj mora biti minimalno 60 posto domaćih poljoprivrednih proizvoda. Sličan zakon do sada su usvojile Mađarska, Rumunjska i Češka.

”Samo jako hrvatsko selo jamac je stabilnosti našeg društva i Domovine. Preporod naše Domovine mora krenuti s preporodom našeg sela”, rekao je danas na Zadvarju Stipo Mlinarić.

 

 

 

You may also like