Home Svijet NA KOSOVU VRIJE – VIDEO Srbi pokušali proboj u općinu Zvečan, policija bacila suzavac

NA KOSOVU VRIJE – VIDEO Srbi pokušali proboj u općinu Zvečan, policija bacila suzavac

by Ante R.

Uoči početka novog radnog tjedna snage KFOR-a i EULEX-a nalaze se ispred općinskih objekata u mjestima Leposavić i Zvečani na Kosovu.

U objekte je su u petak ušli pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije kako bi osigurali da novoizabrani gradonačelnici preuzmu svoje dužnosti. Riječ je o mjestima sa srpskom većinom u kojima su bili bojkotirani kosovski izbori pa su na čelna mjesta izabrani Albanci s manje od četriri posto glasova. Ispred općina u Leposaviću i Zvečanu ovog u ponedjeljak ujutro su se okupili i građani.

Prisustvo KFOR-a pojačano je i u sjevernoom delu Kosovske Mitrovice, odnosno Bošnjačkoj mahali. Oni su smjetili ispred općine Sjeverna Mitrovica. Ispred općine nalazi se i jedna patrola Kosovske policije. Okupljeni građani ispred opštine Zvečan oko 7 sati krenuli su prema općini kako bi ušli u objekt, javalja Kossev.info

Oni su na križanju prema općini probili kordon koji su napravili pripadnici KFOR-a, ali su ih zaustavile specijalne jedinice. Nakon novog incidenta do kojeg je došlo kada su građani pokušali da uđu u općinu, a potom ih zaustavili policijski službenici koristeći suzavac, situacija se smirila, ali je i dalje napeta.

Ispred ove općine su došli čelnici Srpske liste – među kojima predsjednik, Goran Rakić i potpredsjednik Igor Simić, kao i nekadašnji gradonačelnik Sjeverne Mitrovice, Milan Radojević i predsednik PO Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić. Traže da se specijalne jedinice povuku sa Sjevera Kosova i napuste općinske zgrade, prenosi tportal.