Home OBŽ Nagrađivanje izvrsnosti: Osječko-baranjska županija dodijelila 122 potpore za poslijediplomski studij

Nagrađivanje izvrsnosti: Osječko-baranjska županija dodijelila 122 potpore za poslijediplomski studij

by Kristina B

Osječko-baranjska županija već 22 godine dodjeljuje potpore za poslijediplomski studij s ciljem olakšavanja financiranja školarine polaznicima. Nakon provedenog javnog natječaja ove su godine dodjeljene potpore za 122 korisnika, a svečano uručenje ugovora održano je jučer u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije.

Ugovore su uručili obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul te predsjednik Povjerenstva za dodjelu potpora prof.dr.sc. Boris Crnković. U Proračunu 2024. godine za potpore za poslijediplomski studij predviđeno je 55.000,00 eura, pri čemu je najmanji iznos dodijeljene potpore iznosio 293,51 eura, a najveći 548,68 eura, dok je prosječni iznos potpore bio 451,06 eura.

“Osječko-baranjska županija kontinuirano od 2002./03. godine pruža potporu polaznicima poslijediplomskih studija jer smo svjesni koliko je važno podupirati mlade ljude na njihovom obrazovnom putu. Zbog toga smo proveli niz projekata u području obrazovanja, od poboljšanja infrastrukture, nabave potrebne opreme do nagrađivanja izvrsnosti, a isto ćemo činiti i u buduće. Ovo je odlična prilika za sve one koji se žele dodatno školovati, zbog čega nas veseli povećan interes za ovu mjeru. Prošle smo godine, naime dodjeljivali nešto više od 39.000 eura, ove 55.000 eura, a taj ćemo iznos povećavati u narednom razdoblju”, kazao je Lukić. Dodao je kako prijavitelji nisu obvezni, primjerice ostati na području županije određeni period, već isključivo trebaju zadovoljiti uvjete za prijavu.

-->

Plenković u SAD-u: Očekujemo skoro ukidanje dvostrukog oporezivanja

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul rekla je kako broj prijavljenih raste iz godine u godinu. “Ove smo godine imali 129 prijavitelja, od čega je njih 122 zadovoljilo kriterije i ostvarilo potporu. Znamo da je cjeloživotno obrazovanje iznimno važno, kako za pojedince, tako i za širu zajednicu. Maksimalan iznos potpore je do 50% cijene doktorskog studija, a bodovanje se temelji na prosjeku ocjena i plaće, pri čemu je važno naglasiti da svi koji ispune kriterije dobiju potporu”, rekla je Glavaš Kul.

Potporu je dobio i Franjo Nemet, polaznik poslijediplomskog doktorskog studija na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku kojem ona mnogo znači u pokrivanju troškova školarine, ali i završnog istraživanja. “Zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji na potpori koju ću iskoristiti za postavljanje završnog pokusa u fitotronu, odnosu laboratoriju za uzgoj lisnatog povrća”, istaknuo je Nemet.

Polaznica poslijediplomskog studija propedeutike, psihoterapije i teoterapije Anita Lučić, također korisnica potpore, naglasila je kako financijska pomoć Osječko-baranjske županije puno znači s obzirom na visoke troškove studija. (OBŽ)

You may also like

Verified by MonsterInsights