Najnoviji posjet glavnog američkog diplomata – 11. posjet regiji otkad su militanti palestinskog Hamasa napali južni Izrael 7. listopada izazvavši rat u Gazi – događa se dok izraelska vojska intenzivira napade na palestinsku enklavu i Libanon protiv militantne skupine Hezbollaha, koju podržava Iran.

Blinken će se tijekom dana sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, ministrom obrane Yoavom Gallantom i drugim dužnosnicima u sklopu jednotjednog posjeta Bliskom istoku koji uključuje Jordan i Katar.

Diplomatski napori do sada nisu uspjeli okončati jednogodišnji rat u Gazi i sukob između Hezbollaha i Izraela, koji se dramatično intenzivirao zadnjih tjedana nakon godinu dana razmjene vatre uglavnom preko južne granice Libanona.

Hezbollah je u utorak rano ujutro rekao da je ispalio rakete na dvije izraelske vojne baze u blizini Tel Aviva i pomorsku bazu zapadno od Haife. – Hina.

Sklonost američkim predsjedničkim kandidatima u Rusiji: Prema izvještajima državnih medija jasan je favorit, dok u Kremlju ne računaju na “dobrog momka” u Bijeloj kući