Home Vijesti NEMA PREGOVORA Anušić dao izjavu za crnogorski medij: ‘To je potpuna neistina, ja se s tim ne mogu složiti’

NEMA PREGOVORA Anušić dao izjavu za crnogorski medij: ‘To je potpuna neistina, ja se s tim ne mogu složiti’

by Ante R.

Crnogorski ministar obrane Dragan Krapović nije se u petak sastao s hrvatskim kolegom Ivanom Anušićem u Tivtu, kako je bilo planirano. Naime, Anušić je priopćio da je sastanak s Krapovićem otkazao zbog njegovih izjava o ploči u Morinju i brodu Jadran.

Anušić, koji boravi u Crnoj Gori, tim je povodom dao izjavu za Radio i televiziju Crne Gore te kazao da su upravo Morinj i brod Jadran trebali biti teme njihovog prvog sastanka.

“On (Krapović) je u tim izjavama jasno dao do znanja da su njegovi stavovi potpuno na suprotnom polu od onoga što ja kao ministar i kao potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar obrane, donosim kao stavove koje mi imamo na taj razgovor. I onda više nije bilo smisleno taj razgovor i taj sastanak održati, jer mislim da ne bismo ništa na tom sastanku riješili”, kazao je i poručio:

“Ti stavovi koji su izrečeni nisu nama neprihvatljivi, nego su nama apsolutno neprihvatljivi i s tih pozicija ne bismo vjerojatno ništa mogli zaključiti što bi bilo korisno niti za Crnu Goru, niti za Hrvatsku”. On je kazao da je u subotu bio u Crnoj Gori na obilježavanju Dana Hrvata, ali da do razgovora s predstavnicima Vlade Crne Gore mora doći.

Anušić: Nema pregovora
“Mora se početi pregovarati, tu nema nikakve dileme. Ja sam i bio spreman pregovarati, ali ako ćemo govoriti o tome da brod Jadran nije hrvatsko vlasništvo, to je neistina, to je potpuna neistina. Ako ćemo govoriti o tome da se ploča u Morinju treba promijeniti, ja se s tim ne mogu složiti nikako, niti će se Vlada Republike Hrvatske s tim složiti. To su početne stavke, postavke o kojima mi ne možemo razgovarati tako da o tome pregovaramo”, kazao je hrvatski ministar.

Crnogorca će skupo koštati izjave oko Domovinskog rata: Anušić mu otkazao sastanak
“Tu su jasne stvari, možemo pregovarati o mnogo drugih stvari u kojima trebamo naravno razgovarati, pregovarati, ali neke vlade prije u Crnoj Gori su taj problem riješile. Niz problema se rješavalo i Hrvatska je uvijek pružila ruku i pružat će ruku i dalje Crnoj Gori u njenoj želji da postane članica EU, da postane zemlja koja će vrednovati baštiniti i zapadne vrijednosti i u tom smislu ćemo Crnoj Gori pomagati i dalje”, zaključio je Anušić.

Podsjetimo Krapović je u četvrtak, na Televiziji Vijesti, rekao da shodno potpisanim sporazumima nakon disolucije Jugoslavije, Hrvatska nema pravo da traži školski brod “Jadran” i da nisu spremni da pregovaraju o vlasništvu. On je, govoreći o ploči u bivšem vojnom logoru Morinj, kazao da je ploča postavljena na pogrešan način i da natpis ne odgovara činjenicama i da ta ploča treba da bude zamijenjena drugom s adekvatnim tekstom.