Home Vijesti NISU UMRLI ZABORAVLJENI Još jedno bolno svjedočanstvo žrtve četničkog masakra koji je počinio ubojica Modrićevog djeda

NISU UMRLI ZABORAVLJENI Još jedno bolno svjedočanstvo žrtve četničkog masakra koji je počinio ubojica Modrićevog djeda

by Ante R.

Svega jedan dan od podizanja optužnice protiv bivšeg milicajca Željka Badže za ubojstvo djeda Luke Modrića, stiže i nova. Badžu se tereti da je u prosincu 1991.godine ubio još šestoro ljudi, uključujući i roditelje Marije Brandejz.

Kako je u razgovoru za 24sata rekla 59-godišnja Marija Brandejz, notorni Željko Badža je 18.prosinca 1991. godine počinio pravi pokolj za koji će ipak odgovarati.

Nemilosrdne likvidacije

Među ubijenima su njeni roditelji, Manda i Ivan Maruna, te supružnici Zorka i Stipan Zubak te Božica Juričević i Martin Bužonja, koji su došli sakriti se u Meke Doce. Marija je u razgovoru pojasnila kako su njeni roditelji ostali u zaseoku premda je ona otišla u izbjeglištvo u Zadar, jer im je logika nalagala da u ratu vojska pljačka, ali da ne ubija starce. Nažalost, bili su u krivu.

Isto tako, prisjetila se tog bolnog dana kada je iz izbjeglištva doznala kako su ubijeni. “Bili smo u hotelu, kao izbjeglice, možete li zamisliti kako je to sve izgledalo kad su nam javili da su ubijeni. Tijela su poslije nađena po masovnim grobnicama. Ako ništa uspjeli smo ih barem dostojno sahraniti. Optužnica da je ipak netko kriv isto mi puno znači, da nisu umrli zaboravljeni. Iako, čekanje više od trideset godina  svakako je predugo”.

Badža se skriva u Australiji

Nije ovo prvi put da se spominje njegovo ime u kontekstu zločina u Domovinskom ratu. Stoga ne čudi da se odselio u Australiju kako bi izbjegao progon.

Detalji optužnice otkrivaju kako je po ubojstvu Modrićevog djeda, Badža zajedno s nepoznatim muškarcima sjeo u džip marke Land Rover,  odvezli se dalje cestom prema Svetom Roku i nakon dva i pol kilometra banuli u zaseok Meki Doci te pobili još šestero ljudi.

Prema izjavama svjedoka iz spisa navodi se kako su čuli glasove, ali nisu naveli tko bi mogli biti naoružani vojnici koji su u misterioznom Land Roveru pobili civile koji nisu imali oružje niti su sudjelovali u vojnim operacijama. Svih sedmero ubijeni su vatrenim oružjem, a imali su između 17 i 61 godinu.

You may also like