Home Vijesti Oglasila se gradska vlast Zagreba povodom neodržavanja dočeka zlatnih vaterpolista: “Došlo do nesporazuma u komunikaciji”

Oglasila se gradska vlast Zagreba povodom neodržavanja dočeka zlatnih vaterpolista: “Došlo do nesporazuma u komunikaciji”

by Ante R.

Niz kritika i negativnih reakcija u javnosti uslijedilo je nakon jučerašnjeg neodržavanja javnog dočeka hrvatske vaterpolske reprezentacije u glavnom gradu, nakon što je osvojila zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Dohi. Očekivalo se da gradska vlast Zagreba organizira primjeren doček, prema nepisanoj tradiciji na Jelačićevu trgu, kako bi se odalo priznanje vaterpolistima na još jednom povijesnom uspjehu i doprinosu reputaciji hrvatskog sporta. Međutim, izostala je reakcija, nije bilo odgovora. U međuvremenu je stiglo priopćenje u kojem je istaknuto da je “došlo do nesporazuma u komunikaciji.”

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u palači Dverce članove hrvatske vaterpolo reprezentacije koja je u subotu osvojila Svjetsko prvenstvo u Dohi. Čestitao je igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu te im dodijelio Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. u Kataru kao i za izniman doprinos hrvatskome sportu.

Također, Grad Zagreb je u čast vaterpolistima jučer imao projekciju hrvatske zastave na zagrebačkim fontanama. Grad podupire vaterpoliste kao i sve druge hrvatske sportaše i sport općenito. Podsjećamo i da je Grad Zagreb suorganizirao Europsko vaterpolsko prvenstvo koje se prošli mjesec održalo u Dubrovniku i Zagrebu te je u proračunu za ovu godinu višestruko povećao izdvajanja za sport.

Što se tiče javnog dočeka reprezentacije, došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Grad je do sada dočeke organizirao u suradnji s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača. Ovaj put se to nije dogodilo, no vjerujemo bez loše namjere s bilo koje strane. Nadamo se da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Prozvana ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac oglasila se potom o temi dočeka vaterpolista.

– Mi smo reagirali još u četvrtak, kada još nismo znali hoće li biti zlatna ili neka druga medalja. Državni tajnik je kontaktirao gradske strukture o organizaciji dočeka na središnjem zagrebačkom trgu, no nije došao nikakav odgovor. Krenuli smo sami u organizaciju dočeka, s HOO-om u zračnoj luci, a u ponedjeljak je cijela reprezentacija primljena kod premijera u Banskim dvorima, kazala je Brnjac.

You may also like