Home Vijesti Pekarski lanac pronašao način kako da radi svake nedjelje, ali uz bitno ograničenje

Pekarski lanac pronašao način kako da radi svake nedjelje, ali uz bitno ograničenje

by Ante R.

Zakon o trgovini kojim se regulira rad nedjeljama još uvijek podiže prašinu za sobom i kod mnogih kupaca je izazvao frustraciju zbog činjenice da im je ograničena mogućnost kupovine osnovnih životnih namirnica. Jedan pekarski lanac pronašao je rupu u zakonu o neradnim nedjeljama te je smislio način kako da rade svake nedjelje, ali postoji jedan problem. Ove nedjelje u Velikoj Gorici radila je pekarnica u kojoj se nije prodavao kruh.

Na pultu pekarnice lanca Pan-Pek pisalo je “Nedjelja, 21. 1., radimo BEZ KRUHA”.

Riječ je o rupi u zakonu kojim je određeno da trgovine, među kojima su i pekarnice, mogu raditi samo 16 nedjelja u cijeloj godini, piše gorica info. Tako se u nedjelju primjerice kruh nije mogao kupiti u pekarnici, ali se mogao kupiti na benzinskoj postaji.

Jedna od prodavačica za Jutarnji list je rekla da im poslodavci nisu otkrivali previše detalja osim toga da mogu raditi nedjeljom. “Koliko sam razumjela voditelja, mi smo nedjeljom ugostiteljski objekt. Imamo i dalje lisnato i kroasane. Očito se radi o rupi u zakonu. Meni nije teško raditi jer sam ionako već tu, kao i moji kolege, ali nemamo veliki promet”, poručila je prodavačica i dodala da se zbog zakona mliječni proizvodi i vrećice ne smiju prodavati.

Zbog ovakve situacije kupci se nerijetko okome na nedužne prodavače. Posebno je grozno bilo na blagdan Svetog Stjepana.

“Mi smo tad jedini radili i imali smo gomilu posla, a nismo imali kruha. Strašne sam uvrede čula taj dan, neki ljudi su doslovno urlali na mene. A i nama je sve to apsurdno, pogotovo jer bih, po svemu kako se u javnosti priča, trebala biti kod kuće s obitelji”, ispričala je prodavačica.

 

You may also like

Verified by MonsterInsights