Home Vijesti Plenković na saboru HDZ-a: Hrvatska i svi mi stojimo uz naše heroje

Plenković na saboru HDZ-a: Hrvatska i svi mi stojimo uz naše heroje

Plenković: "HDZ je jak onoliko koliko je jak svatko od nas"

by Ante R.

Predsjednik stranke Andrej Plenković drži govor. Istaknuo je svježi smjer stranke, zahvalio Franji Tuđmanu i napomenuo: “HDZ je jak onoliko koliko je jak svatko od nas.”

Osvrnuo se na “izazovne četiri godine” te se prisjetio pandemije koronavirusa koja je iz temelja sve promijenila. “Hrvatska je doživjela potres u Zagrebu i Banovini te zabilježila enormne štete”, podsjetio je premijer te se osvrnuo na rat u Ukrajini i krizu na tržištu energenata.

Rekao je da je s Medvedom otvorio prvi veteranski centar u Šibeniku za branitelje, a otvorit će se još četiri centra u Sinju, Petrinji, Daruvaru i Lipiku.

Naglasio je da Hrvatska stoji uz svoje heroje aludirajući na optužnicu iz Srbije protiv hrvatskih pilota. “Hrvatska ne prihvaća da Srbija na temelju svojih zakona kojima sama sebi daje nadležnost za procesuiranje djela koja nisu počinjena na njenom teritoriju. Hrvatska se branila u Domovinskom ratu od velikosrpskog Miloševićeva režima i Vlada neće dopustiti da 27 godina nakon pobjede u Domovinskom ratu tužiteljstvo, bilo da je riječ o BiH ili Srbiji diže optužnice protiv pilota i generala. Hrvatska i svi mi stojimo uz naše heroje”, rekao je.

Napomenuo je da je HDZ-u trebao samo jedan dan da složi vladajuću većinu. “Danas imamo još stabilniju većinu. HDZ se ne da ucjenjivati”, dodao je Plenković.

Plenković je naglasio kako HDZ vrlo uspješno pozicionira svoje kandidate u vrh europskih tijela, primjerice Ivanu Maletić i Mariju Pejčinović Burić.

Najavio osnaživanje države, na način da sve institucije funkcioniraju bolje i trasnparentnije ta da budu “predvodnici u borbi protiv korupcije”.

“Mi smo stranka koja razumije bitne procese, razlikuje dobro od zla i temeljem teškog iskustva u radu ima brz odgovor. Malo lidera je u prosincu išlo u Kijev, a mi smo tamo bili. Zato moramo zadržati tu politiku jer je moralna i pravedna, i u humanitarnom, političkom, vojnom pogledu”, rekao je i uzviknuo: Slava Ukrajini!

Komentirajući ideološku politika osvrnuo se na “običnu rečenicu koja je postala problem” Plenković je rekao: “HDZ djeluje kao domoljubna demokršćanska stranka. Jako dobro znamo naše kršćanske vrijednosti, ali smo moderna stranka koja poštuje druge. Znamo što jesmo, ali u modernom društvu trebamo znati respektirati druge. Nerijetko smo žrtva brutalnih napada i etiketa.”

Pratite uživo

You may also like