“Ako je to ovo Milanovićevo insistiranje i ovo nadmudrivanje koje traje u Saboru, hoće li neki drugi saveznici imati neke časnike za vezu koji će zbog prirode aktivnosti biti u Ukrajini.. Pa neće oni to oružje otpremiti, ne znam, u Bangladeš… Gdje će ga otpremiti – otpremit će ga u Ukrajinu”, prokomentirao je Plenković.

NATO i danas ima svoje predstavništvo u Kijevu u kojem radi pedesetak ljudi. U čemu je problem?“, zapitao je Plenković.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović odbio je dati prethodnu suglasnost da hrvatski časnici sudjeluju u aktivnosti NSATU te je za nju potrebna dvotrećinska potpora saborskih zastupnika. Vlada tvrdi da će hrvatski časnici biti samo u sjedištu aktivnosti u Wiesbadenu i da neće ići u Ukrajinu.

Premijer je oporbi uoči glasanja u Saboru poručio da se odluče jesu li “za Zapad ili za Istok, za saveznike i potporu žrtvi ruske agresije – Ukrajini?”. “Ili ste za jednu podlu slabu, kukavičku nikakvu politiku kakvu zagovara Milanović, a to je da se maknemo od toga i pravimo nevješti jer se ne bi ‘šteli mešati’ i jer se ne želimo zamjeriti – kome, Putinovoj Rusiji koja je agresor na Ukrajinu?”, upitao je hrvatski premijer. – Hina.

KAMENČIĆ KOJI ŽULJA Branka Lozo smeta svima ponajviše njima