Home Vijesti Plenković potvrdio imena čije članstvo u novoj Vladi nije upitno

Plenković potvrdio imena čije članstvo u novoj Vladi nije upitno

by Ante R.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković bio je na Sajmu u Benkovcu, gdje je dao izjavu za medije.  Komentirajući jutrošnji sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem, rekao je kako je bilo formalno. Potvrdio je da da u Vladi sigurno ostaju Damir Habijan i Marija Vučković, a o dosadašnjoj ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek, rekao je: “Nina će ostati sigurna, sto posto, jer je sjajna.”

– Predali smo potpise. Bilo ih je 78, moglo ih je biti i više. U sljedećim danima krenut ćemo u konzultacije za sastavljanje nove vlade, rekao je, još jednom dodavši kako je susret bio formalne prirode. – Mi poštujemo Ustav pa moramo i to odraditi, dodao je.

Kad je riječ o novoj Vladi rekao je da će biti kvalitetna s kompetentnim i agilnim ljudima. – Ovo je posao koji je zahtjevan, koji u današnje vrijeme od svakoga od nas očekuje ne 100 postotni angažman, nego je to operacija 24 sata na dan. Tko uspije pratiti taj ritam bit će u timu, rekao je Plenković.

Komentirao i suradnju s Domovinskim pokretom. Rekao je da očekujemo da se dogovore oko ključnih programskih načela i ljudi koji će voditi resore. Na pitanje boji li se scenarija kao i s Mostom, rekao je da ne jer su sada iskusniji, a i da su partneri iz DP-a svjesni okolnosti funkcioniranja vlade.

Plenković je otkrio i da u Vladi sigurno ostaju Damir Habijan i Marija Vučković. A na pitanje za Ninu Obuljen Koržinek, rekao je: Nina će ostati sigurna, sto posto, jer je sjajna. Ona je sa mnom od prvoga dana u vladi, rekao je Plenković, piše HRT.

You may also like