Home Vijesti Plenković udijelio savjet lijevoj opoziciji: Sa Mostom nemojte surađivati ni pod utjecajem opijata

Plenković udijelio savjet lijevoj opoziciji: Sa Mostom nemojte surađivati ni pod utjecajem opijata

by Ante R.

Aktivna se rasprava vodila na aktualnoj sjednici Hrvatskog sabora. 39 saborskih zastupnika postavljali su pitanja premijeru i članovima Vlade, a većina ih je bila upućena predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću. Premijera Plenkovića je isprovociralo pitanje Most-ovog zastupnika Nikole Grmoje koji ga je pozvao da komentira dokumente po kojima je prema njihovim saznanjima sudjelovao Vladin povjerenik u slučaju Fortenova, i najave kaznenog progona što je izazvalo oštru reakciju premijera.

Nikola Grmoja (Most) pitao je premijera o iseljavanju iz Hrvatske. “Hrvati odlaze radi neviđenih razmjera korupcije, za koju je odgovorna vaša vlada”, rekao je Grmoja, podsjećajući na aferu u Ini, plin za cent…

“Troskot i ja smo prije 7 dana iznijeli informaciju kako je Vaš povjerenik Peruško oštetio Fortenovu. Molim Vas da komentirate te dokumente, ako se ne ogradite – nećete biti samo politički nego i kazneno odgovorni”, rekao je Grmoja, najavljujući u tom slučaju kaznenu prijavu protiv Plenkovića.

“Vi predstavljate korumpirani Most kao oličenje političke korupcije, stranku koju sam sa zadovoljstvom izbacio kroz prozor vlade. Savjet ovima kojima se nudite… Rekli su mi da ste se otvoreno nudili SDP-u. Sugeriram Bauku da ni pod utjecajem opijata ne surađuje s vama. To je preporuka svim kolegama na lijevom političkom spektru, na desnom su vas svi prozreli. Tu ste mali. Iz dokaza afere Most gdje koristite informacije jednog čovjeka koji je zalutao u strukture ministarstva, preko nekoga tko je navodno novinar, i u porukama se vidi da vas samo zanima kako usmjeriti nešto na Plenkija. Vi niste ni stranka, korumpirana ste politička opcija, oni koji su nešto vrijedili 2016. su pobjegli glavom bez obzira. Ostalo je vas par koji trebate neku vrstu institucionalne pomoći. Imate neutažene narcisoidne porive. To da prijetite kaznenim progonom – možete prijetiti jedino sebi. Vi ste politička korupcija”, odgovorio je Plenković.

“Vi niste predsjednik Vlade, to je Pavao Vujnovac“, odgovorio je Zvonimir Troskot koji je dobio opomenu. “Branite čiste interese Vujnovca.”

“Ne treba nam pomoć institucija, institucijama okupiranim od vaše klike treba naša pomoć”, odgovorio je Grmoja navodeći da se Plenković boji dolaska Mosta na vlast. “Strah se da nanjušiti, strah se da osjetiti u zraku.”, piše N1.

You may also like

Verified by MonsterInsights