Home Vijesti Policajac koji se odazvao na poziv Vojske Srbije za regrutaciju vraćen na posao

Policajac koji se odazvao na poziv Vojske Srbije za regrutaciju vraćen na posao

by Ante R.

Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je medijima u petak da je mladi policajac koji se odazvao na poziv Vojske Srbije za regrutaciju i upis u vojnu evidenciju vraćen na posao krajem prošle godine.

Policija je ne otkrivajući identitet potvrdila da je disciplinski postupak protiv policijskog službenika okončan 28. prosinca 2023. pravomoćnim i izvršnim rješenjem Disciplinskog suda u Osijeku.

Rješenjem je proglašen krivim za počinjenje teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policiji te mu je izrečena novčana kazna koja se primjenjuje tri mjeseca. “S gore navedenim datumom policijski je službenik vraćen u službu, navodi se u odgovoru PU vukovarsko – srijemske koji je upućen medijima.

Riječ je o 21-godišnjem policajcu, raspoređenom u jednom od policijskih postaja na području te policijske uprave koji je krajem 2022. dobio poziv Vojske Srbije za upis u vojnu evidenciju i regrutaciju. On je se na taj posao odazvao ali to nije prijavio svojim rukovoditeljima.

Slučaj je u ubrzo završio u medijima te je mladi policajac suspendiran, kako su tada naveli iz policije, jer je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu “pa je tako dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe. Slučaj je prijavljen Disciplinskom sudu u Osijeku koji je krajem prosinca prošle godine donio odluku te su mladog policajca vratili na posao u MUP RH. – Hina.

You may also like