Home Vijesti Policija privela preostalu trojicu osumnjičenih za incident u Vukovaru Premijer nije isključio upletenost navijača koji su bili u Grčkoj

Policija privela preostalu trojicu osumnjičenih za incident u Vukovaru Premijer nije isključio upletenost navijača koji su bili u Grčkoj

by Ante R.

Policija je privela preostalu trojicu osumnjičenih za napad na maloljetnike u Vukovaru – u kojem su trojica teško ozlijeđena. Jučer je uhićen 23-godišnjak kojemu je određen istražni zatvor. Osude napada stižu sa svih strana, a roditelji su za subotu su najavili prosvjed. Premijer je izjavio kako nije isključeno i da su neki napadači – navijači koji su bili u Grčkoj.

Ispitivanje danas uhićenih još traje

Ispitivanje trojice danas uhićenih još traje i tada bi se trebalo znati radi li se o ničim izazvanom napadu ili postoji pozadina od ranije. Privedeni u policiji mogu biti zadržani 24 sata, dakle do sutra poslijepodne. Završi li ranije, bit će provedeni u pritvorsku jedinicu u Vinkovce. Treba ih ispitati i Općinsko državno odvjetništvo (ODO), a sudac istrage mora donijeti odluku o istražnom zatvoru, ukoliko ODO to zatraži, javio je iz Vukovara za Dnevnik HTV-a Marin Ćurić.

Napomenuo je da za sudjelovanje u tučnjavi koja za posljedicu ima smrt ili teže tjelesne ozljede Kazneni zakon predviđa kaznu od jedne do tri godine zatvora. Za organizatore tučnjave predviđena je kazna i do osam godina.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su intenzivnim radom locirali te priveli u Policijsku postaju Vukovar tri muške osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem, priopćila je danas policija uz napomenu da je jučer uhićen 23-godišnjak.

– Policijski službenici su intenzivnim radom locirali i priveli trojicu muškaraca. Sumnjičimo ih da su počinitelji. Privedeni su u policijsku postaju Vukovar. Nad njima će bit provedeno kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve činjenice i sve sudionike ovog događaja, izjavio je Dragoslav Živković iz PU vukovarsko-srijemske.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su da i dalje istražuju događaj koji su s odmakom od jednog dana osudili vladajući i oporba u Vukovaru, dok je gradonačelnik Ivan Penava potvrdio kako su napadači pripadnici navijačke skupine BBB.

Neki napadači iz Vukovara bili su u Grčkoj?

– Najoštrije osuđujemo nasilje nad maloljetnicima koje su očito počinili navodno pripadnici navijačke skupine. Policija djeluje. Uhićen je veći broj osoba. Za nas je to nedopustivo. Očekujemo da se počinitelji tih kaznenih djela itekako kazne, izjavio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjeništva HDZ-a.

Dodao je kako smatraju da je se radi o “groznim pojavama u hrvatskom društvu koje treba smanjivati na najmanju moguću mjeru” te da “treba odgajati ljude u ozračju kulturne komunikacije tolerantnog društva, a ne isključivog primitivizma i divljaštva protiv kojega se borimo svim instrumentima naše politike”.

Komentirajući navode da su neki napadači iz Vukovara bili i u Grčkoj premijer je kazao kako je “na policiji da to provjeri i ako je ta informacija točna – da je objavi”. Dodao je kako ta informacija nije isključen, piše HRT.

You may also like