Home Vijesti Poruke Josipe Pleslić (Rimac) postale izvor inspiracije grafiterima, niču novi grafiti; Zastupnik HNS-a: “Sa svima je tako komunicirala.”

Poruke Josipe Pleslić (Rimac) postale izvor inspiracije grafiterima, niču novi grafiti; Zastupnik HNS-a: “Sa svima je tako komunicirala.”

by Ante R.

Zagrebačkim grafiterima i dalje su inspiracija poruke Josipe Rimac koje su puštene u javnost. Na Gornjem gradu je tako osvanulo “srce moje”, “dušo moja”, i “samo me ti možeš smiriti”.

No ove poruke nisu bile upućene Ivanu Turudiću, nego saborskom zastupniku HNS-a Predragu Štromaru koji je to nedavno otkrio.

Opravdavajući svoju odluku da će dići ruku u Saboru za Turudića, Štromar je izjavio kako je Rimac (danas Pleslić) “sa svima tako komunicirala”.

“Meni je, recimo, na poruku da se smiri zbog nečega, odgovorila – samo me ti možeš smiriti. Bilo je to u novinama i kada ih je moja supruga ujutro kupila, odmah mi je po povratku s vrata vikala: Predrag! Je li u redu objavom takvih poruka uništavati živote ljudima?”, rekao je.

“Nisam s Josipom uopće bio dobar, a nazivala me u porukama “srce moje”, “dušo moja”. Jednostavno se tako obraćala ljudima. Ili bi napisala dužnosniku da će ga, ako joj nešto ne napravi, “popapati mrak”. Čak i da će šef, misleći na Plenkovića, saznati ako joj se nešto ne potpiše do devet ujutro. Ona je na taj način samo iskorištavala jadne ljude, blefirala je”, ispričao je Štromar za Novi list.

Podsjetimo, prvi grafiti s natpisima “di si radosti” i “di si lipa” pojavili su se na zagrebačkom muzeju Mimara, no radnici su već sutradan prekrili te grafite, a to je očigledno izazvalo još veći revolt jer su se iste riječi sada pojavila i na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, ali i na jednom balkonu u Rijeci, piše N1.

Foto: Facebook

You may also like

Verified by MonsterInsights