Home Vijesti Radin “osobno pogođen” zbog izostanka SDSS-a u formatu nove hrvatske Vlade: “Isključivanje nije snaga.”

Radin “osobno pogođen” zbog izostanka SDSS-a u formatu nove hrvatske Vlade: “Isključivanje nije snaga.”

by Ante R.

Saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine, Furio Radin gostovao je u Novom danu na N1 televiziji i govorio o sastavljanju nove hrvatske izvršne vlasti. Osobno je pogođen zbog isključivanja SDSS-a iz vladajuće koncepcije istaknuvši da snaga u politici jest “suočavanje s onima koji ne razmišljaju jednako kao ti.”

Dvije osobe iz Kluba nacionalnih manjina dale su potpis za novu Vladu. Furio Rudin rekao je: “Da je trebalo biti više potpisa, bilo bi. Ima dva potpisa i ja bih se zaustavio na tome jer se počela miješati Vlada i koalicija, o Vladi tek treba početi razmišljati. Nitko ne govori o programu.”

Radin je istaknuo da je cilj nacionalnih manjina da budu aktualizirani operativni programi iz prošlih mandata: “Za nas i za sve ostale manjine”, rekao je.

Radin je komentirao i odbacivanje SDSS u pregovorima između HDZ-a i DP-a. – “Mene osobno to pogađa, govorim u svoje ime. Trebalo bi pogoditi one koji to zahtijevaju jer isključivanje nije snaga, uključivanje je”, istaknuo je, piše N1.

“Izgleda da su dva potpisa ušla u one koji podržavaju ovu koaliciju. Što se Vlade tiče, počinjemo raditi na programu i vjerujem da ćemo doći do programa koji će biti dobar za sve i za nas, imam povjerenja u mandatara”, dodao je Radin.

Radin je odgovorio na pitanje postoje li opasnosti u programu Domovinskog pokreta: “Nakon što se predaju potpisi čekam da se počnu davati prave izjave na sva pitanja. Postoje stvari oko kojih imam dvojbe kao što je uplitanje u novinarstvo”, kazao je. “Snaga je u politici da suočiš s onima koji ne razmišljaju jednako kao ti”, dodao je Radin.

 

 

You may also like