Home Svijet Rezolucija o Jasenovcu “velika i važna stvar” za Brnabić: “Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili kosponzori srebreničke rezolucije”

Rezolucija o Jasenovcu “velika i važna stvar” za Brnabić: “Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili kosponzori srebreničke rezolucije”

by Ante R.

Predsjednica Narodne Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić komentirala je kontroverznu Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu koju je usvojila Crna Gora.

Skupština Crne Gore u petak je prihvatila da se dnevni red sjednice parlamenta dopuni prijedlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu, u crnogorskom parlamentu održana je burna rasprava, koja je završila u ranim večernjim satima, a rezolucija je dobila potrebnu podršku zastupnika. Glasala su 42 od 81 zastupnika u parlamentu, 41 je bio za, a jedan protiv.

Predsjednica Narodne Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić komentirala je  ovaj prijedlog u emisiji Hit Tvit na Pinku, rekavši da je ovo velika i važna stvar. Naglasila je da je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na europskom putu zbog rezolucije o Jasenovcu, koju je Podgorica usvojila u petak.

Hodak: “Miševi iz rupa izašli”. Najnoviji target je Zlatko Dalić. Jugoslaveni i orjunaši su se digli na svoje rahitične noge i traže krv. Smijeniti Dalića!

Premijer Andrej Plenković rekao je nakon toga da rezolucija šalje namjernu politiku podjele unutar te zemlje te da je riječ o instrumentalizaciji “jedne druge države u regiji”.

Brnabić je rekla da smatra da je ovo velika i važna stvar, piše Blic. “Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija dužnosnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili kosponzori srebreničke rezolucije”, rekla je.

Naglasila je da joj je nevjerojatno to da Hrvatska prijeti Crnoj Gori njihovim europskim putem, dodajući da će biti zanimljivo vidjeti hoće lil ih stvarno blokirati zbog rezolucije. “Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se pozivaju”, rekla je Brnabić.

Butković odgovorio Ani Brnabić: Ono kad u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka