Home Svijet Rusija upozorava Zapad i proziva ih lopovima zbog poteza EU; Zaharova: Odgovor Moskve biti će “iznimno oštar”

Rusija upozorava Zapad i proziva ih lopovima zbog poteza EU; Zaharova: Odgovor Moskve biti će “iznimno oštar”

by Ante R.

Moskva je u utorak upozorila Zapad da će ruski odgovor biti vrlo oštar ako Sjedinjene Države i Europska unija zaplijene stotine milijardi dolara vrijednu rusku imovinu.

SAD i saveznici su nakon ruske invazije na Ukrajinu 2022. zabranili transakcije s ruskom središnjom bankom i ministarstvom financija, blokirajući oko 300 milijardi dolara ruske imovine na Zapadu.

EU je u ponedjeljak usvojila zakon o korištenju neočekivane dobiti ostvarene na zamrznutoj imovini ruske središnje banke, priopćeno je u ponedjeljak, što je prvi konkretni korak prema cilju Unije da se novac iskoristi za financiranje obnove Ukrajine. “Ovo je krađa. To je prisvajanje nečega što vam ne pripada”, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova za radio Sputnik, prenosi TASS.

Zaharova je rekla da bi odgovor Moskve bio “iznimno oštar” jer Rusija smatra da ima posla s lopovima. “S obzirom na to da je naša zemlja to okvalificirala kao krađu, odnos će biti kao prema lopovima“, rekla je Zaharova. “Ne politički manipulatori, ne tehnolozi koji su pretjerali, već lopovi”, dodala je.

Moskva je poručila da će, ako joj se zaplijeni imovina, zaplijeniti imovinu zapadnih zemalja. – Hina.

You may also like