Home Vijesti Slogan SDP-ove koalicije se našao pod upitnikom zbog autorskih prava: Državno izborno povjerenstvo pojasnilo radi li se o kršenju zakona

Slogan SDP-ove koalicije se našao pod upitnikom zbog autorskih prava: Državno izborno povjerenstvo pojasnilo radi li se o kršenju zakona

by Ante R.

Diljem Hrvatske, sijevnuli su plakati s natpisom “Rijeke pravde dolaze”. Jumbo plakati preplavili su ulice Zagreba i okolice Šibenika. Slogan je to SDP-ove koalicije Rijeke pravde.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u četvrtak da su definirali sporazum s koalicijskim partnerima za nadolazeće parlamentarne izbore. Grbin je istaknuo da “rijeke pravde dolaze na proljeće”, ali i da “SDP kreće u pobjedu”.

A priča se i o tome smije li se u medijima čuti “rijeke pravde” jer je to dio iz istoimene pjesme hrvatskog glazbenika Jure Stublića.

Iz Državnog izbornog povjerenstva za Danas.hr poručili su da SDP korištenjem tog stiha ne krši zakon, ali i da se to ne smije objavljivati na televiziji i radiju. Također, moraju sve moraju prijaviti u troškovima kampanje.

Posljednjih se dana podigla prašina kandidature predsjednika Zorana Milanovića na predstojećim izborima. No, Ustavni je sud odlučio da to nije ustavno, osim ako predsjednik ne da ostavku. Tu je odluku komentirao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Naglasio je da je “sve što se radi sa strane SDP-a i njihovog navodnog kandidata (Milanovića) izvan ustavne norme i prakse”.

Za naziv SDP-ove koalicije, Božinović je kratko komentirao da “s obzirom na to koliko im je vodostaj pao” da misli da je riječ “o potočiću”, piše Danas.hr.

You may also like

Verified by MonsterInsights