Home Vijesti U automobilu otkriveno gotovo 6,5 kilograma metamfetamina; Zasluge idu Aresu, službenom policijskom psu

U automobilu otkriveno gotovo 6,5 kilograma metamfetamina; Zasluge idu Aresu, službenom policijskom psu

by Ante R.

Zagrebačka policija prijavila je 44-godišnjaka u čijem je BMW-u, u ponedjeljak poslijepodne na autocesti A2, policijski pas za pronalazak droga otkrio gotovo 6,5 kilograma metamfetamina.

Policija sumnja da je 44-godišnjak na za sada neutvrđen način, radi daljnje preprodaje, nabavio veće količine metamfetamina koje je potom prevozio skrivene u posebno preuređenom dijelu unutar BMW-a zagrebačke registracije u vlasništvu jedne tvrtke.

Droga je otkrivena nakon što je mobilna jedinica prometne policije na odmorištu Jakovlje-zapad autoceste A2, zaustavila BMW kojim je upravljao 44-godišnjak.

– Nakon što su posumnjali na nezakonito postupanje 44-godišnjaka, sumnju policajaca potvrdio je Ares službeni policijski pas, priopćila je zagrebačka policija.

Nakon pribavljanja sudskog naloga detaljnom pretragom BMW-a pronađeno je 6472 grama metamfetamina pakiranog u osam paketa te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. – Hina.