Home Vijesti U Mariji Bistrici održano 32. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja

U Mariji Bistrici održano 32. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja

by Kristina B

Program hodočašća započeo je pobožnošću križnog puta, a nastavljen je svečanom procesijom i Euharistijskim slavljem

U Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici danas je održano 32. nacionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja. Na tradicionalnom hodočašću sa svojim obiteljima sudjelovali su pripadnici Hrvatske vojske, policije, hrvatski branitelji, pripadnici civilne zaštite, Hrvatskog Crvenog križa, vatrogastva, povijesnih postrojbi i drugi.

Zapovjednik 32. hodočašća u Mariju Bistricu bio je zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Valentin Skroza, a zamjenik zapovjednika, pomoćnik zapovjednika Zapovjedništva za intervencije MUP-a Marko Brtan.

Program hodočašća započeo je pobožnošću križnog puta, a nastavljen je svečanom procesijom. Euharistijsko slavlje u crkvi na otvorenom bl. Alojzije Stepinac predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan. U središtu propovijedi bila je molitva. Nacionalno svetište u Mariji Bistrici msgr. Bogdan opisao je kao mjesto molitve, “gdje su naraštaji prije nas, a njih slijedimo i mi, dolazili s jednim i najvažnijim ciljem: moliti!”.

Ona nije samo žena za sva vremena, ona je žena za teška vremena

“I kao što se u obitelji u našim naravnim odnosima isprepliću tri riječi: molim – hvala – oprosti, tako se i u molitvi pred licem Božjim uzdiže molitveni troplet naše prošnje, zahvaljivanja i kajanja. Taj troplet nalazimo u mnogim simbolima naše hrvatske kulture i naših nacionalnih obilježja”, rekao je između ostalog msgr. Bogdan.

“Ovim hodočašćem svjedočimo da je naš pogled usmjeren prema nebeskoj Majci. U svojim rukama i džepovima nosimo njezinu krunicu, baš kao i u godinama Domovinskog rata. Naš pogled usmjeren je i prema njezinu sinu Isusu Kristu. Samo pred njima hrvatski vojnik, policajac i hrvatski branitelj prigiba svoje koljeno, samo pred njima otvara svoju dušu i izriče molitvu za sebe, svoju obitelj, svoje roditelje, za svoju djecu, svoje bližnje, za svoju Domovinu”, zaključio je vojni ordinarij.

U hodočašću su sudjelovali i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane državni tajnik MORH-a Drago Matanović, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zapovjednici grana i drugih ustrojstvenih cjelina Oružanih snaga Republike Hrvatske, djelatnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i drugih ministarstava, Ureda Predsjednika, državnih institucija, institucija lokalne i područne samouprave, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugi. (MORH)

You may also like

Verified by MonsterInsights