Home Vijesti U novoj akciji USKOK-a uhićeno je više osumnjičenih za sudjelovanje u krijumčarenju migrantima

U novoj akciji USKOK-a uhićeno je više osumnjičenih za sudjelovanje u krijumčarenju migrantima

by Ante R.

Provedena je akcija uhićenja više osumnjičenih za sudjelovanje u krijumčarenju stranih državljana preko Hrvatske. Riječ je o akciji koju provodi Policijska uprava osječko-baranjska u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

– Navedene radnje provode se na području Osječko-baranjske županije i Grada Zagreba u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi. Policijska uprava osječko-baranjske županije poručila je da će obavijestiti javnost o poduzetim mjerama i radnjama.

Kako doznaje  Jutarnji list, prema neslužbenim informacijama,  fokus istražitelja je krijumčarenje ljudi, a prema prvim informacijama u metropoli je uhićena jedna osoba s područja Osijeka i na putu je prema Slavoniji.

Povezanost s nedavnim potjerama?

Ova uhićenja uslijedila su nakon što su u posljednjih tjedan dana u nekoliko potjera zaustavljeni krijumčari osoba. Oni su, kako je do sada rekonstruirano, preko Hrvatske prevozili ljude koji su ilegalno ušli u našu zemlju iz BiH. Krijumčarski kanali prelaze preko šumovitih predjela duž granice, te mahom preko rijeka. Strani državljani za prijevoz od granice BiH do granice sa Slovenijom u prosjeku plaćaju 500 eura.