Home Sport UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ – VIDEO Strašna tragedija na nogometnoj utakmici: Najmanje devetero mrtvih u stampedu

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ – VIDEO Strašna tragedija na nogometnoj utakmici: Najmanje devetero mrtvih u stampedu

by Ante R.

Uzvratna utakmica četvrtfinala doigravanja prvenstva El Salvadora između Alianze iz San Salvadora i Fasa iz Santa Ane odgođena je zbog velike tragedije.
Najmanje je devet navijača poginulo, a stotine su ozlijeđene u stampedu koji je nastao uoči početka utakmice na stadionu Monumental.

Lažne ulaznice među navijačima
Katastrofa se dogodila nakon što je velik broj navijača pokušao ući na stadion nakon što je osiguranje zatvorilo vrata jer više nije bilo slobodnih mjesta na tribinama.
Navodno se sve dogodilo zbog velikog broja lažnih ulaznica koje su kolale među navijačima kluba iz glavnog grada te srednjoameričke države.
Na snimkama koje kruže može se vidjeti da navijači pokušavaju ući na stadion rušeći ograde, prenosi Gol.hr.
”Bila je to prava lavina navijača koja je pregazila vrata”, izjavio je jedan svjedok te dodao: ”Neki su ostali zarobljeni u tunelu, a drugi su se probili na tribine, zbog čega su ostali morali provaliti na sam teren.”

Više od 500 navijača moralo je zatražiti liječničku pomoć, a mnogi su prevezeni u gradske bolnice, gdje, srećom, nisu prijavili nove smrti.
Tamošnji nogometni savez naredio je odgađanje svih utakmica prvenstva ovog vikenda, a predsjednik države Nayib Bukele najavio je oštre mjere.
”Tko god je odgovoran za ovo neće proći nekažnjeno”, napisao je na Twitteru.