Home Sport VIDEO/ Dinamov kapetan o Jarniju: “Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun!”

VIDEO/ Dinamov kapetan o Jarniju: “Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun!”

by Ante R.

Dinamov kapetan Bruno Petković (29) nazvao je “klaunom” bivšeg hrvatskog reprezentativca Roberta Jarnija (55) jer je u ponedjeljak u intervjuu Večernjem listu bio izjavio da će navijati za svoj bivši klub Betis protiv hrvatskog prvaka Dinama.

Španjolski Betis i Dinamo će u četvrtak u Sevilli igrati utakmicu 1/16 finala Konferencijske lige. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu. Jarni, koji je za Betis upisao 113 nastupa od 1995. do 1998., izjavio je da je Betis njegov klub.

– Pa nego za koga ću navijati?, rekao je. – U njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i Hajdukovac u srcu, dodao je.

Jarni je izbornik reprezentacije Hrvatske za uzrast do 17 godina.

Petković je u srijedu bio upitan u Sevilli na konferenciji za medije o Jarnijevim riječima.

– Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun, odgovorio je napadač. – Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun, dodao je.

“Nešto će se i nas pitati”

Trećeplasirana momčad hrvatskog prvenstva Dinamo odmjerit će snage s Betisom koji zauzima šesto mjesto u španjolskom prvenstvu.

– Jaka su momčad, zahtjevan protivnik. Imat ćemo respekt sve do izlaska na teren. Budite uvjereni da će se i nas nešto pitati, poručio je hrvatski reprezentativac Petković. – Nameće se da ovu utakmicu igramo s malo pritiska, u situaciji u kojoj ne cvjetaju ruže, ali želimo pokazati snagu, napomenuo je.

Dinamo je u subotu odigrao 2-2 s petoplasiranom Lokomotivom nakon što je dva puta gubio. Petković je zabio oba gola. Ove sezone je u 24 utakmice postigao 12 golova. – Mi smo Dinamo, nismo autsajderi, napravili smo puno dobrih rezultata. Došli smo puni motiva, ostali smo dužni i sebi i navijačima i želimo ovdje nešto pokazati, rekao je Dinamov kapetan.

Jarni je pak u srijedu rekao na španjolskom radiju da je Betis favorit u četvrtak protiv Dinama, no da “se svašta može dogoditi” ako Zagrepčani prvi zabiju gol.

– Betis, nesumnjivo, ima bolju momčad. No, Dinamo ima trojicu ili četvoricu jako dobrih i kvalitetnih igrača, izjavio je za radijsku postaju Canal Sur Radio. – Dinamovi igrači će biti gladni uspjeha. Može se dogoditi da Dinamo povede, a onda je sve moguće, dodao je.

Nekadašnji lijevi bek hrvatske reprezentacije rekao je da u Betisu vidi odličan rad trenera Manuela Pellegrinija.

– Dinamo je s druge strane imao puno uspona i padova. Jednom odigra jako dobro, pa onda jako loše. Prodao je petoricu važnih igrača pa zato ima takve oscilacije, izjavio je Jarni, osvajač brončane medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 1998. te nekadašnji igrač Hajduka, Real Madrida i Juventusa.

Jarni neće na stadionu Benito Villamarin nazočiti utakmici. – No, volio bih otići u Sevillu na neku važnu utakmicu, rekao je. – Možemo razgovarati o tome u ožujku ili svibnju. Htio bih sa suprugom i djecom otići ondje da se podsjete mog razdoblja ondje, dodao je, prenosi sport.hrt.hr.

You may also like