Home Svijet VIDEO/ Grom pogodio avion prilikom polijetanja iz kanadske zračne luke

VIDEO/ Grom pogodio avion prilikom polijetanja iz kanadske zračne luke

by Ante R.

Zrakoplov Air Canada Boeing 777 s 400 putnika koji je letio iz Vancouvera za London pogodio je grom nedugo nakon polijetanja iz zračne luke u Kanadi.

Nitko od putnika i posade nije stradao, a zrakoplov je nastavio normalno letjeti. Taj je trenutak snimio je jedan promatrač, Ethan West, koji se školuje za pilota.

Moderni zrakoplovi izgrađeni su od ugljičnog kompozita koji je prekriven tankim slojem bakra koji provodi elektricitet oko zrakoplova i ne dopušta mu da uđe, prenosi Daily Mail.

Putnici mogu vidjeti ili čuti udar groma, ali ne osjete da je udarila u zrakoplov i nemaju nikakve posljedice.

Zrakoplov je po dolaske u zračnu luku Heathrow pregledan kako bi se osiguralo da nikakva oštećenja ne utječu na sigurnost leta. Prema američkoj meteorološkoj agenciji, svaki zrakoplov u prosjeku jednom ili dvaput godišnje pogodi grom, piše Dnevnik.hr.

@cbcvancouver

Ethan West, a student pilot, was watching planes at Vancouver International Airport recently when he said he captured footage of an Air Canada aircraft getting struck by lightning. In response, Air Canada said its planes are built to withstand lightning strikes. To read more, visit cbc.ca/bc. #plane #lightning #viral #aircanada #vancouver #yvr #storm #plane #britishcolumbia #cbcnews

♬ Sci-fi / space / science / documentary(1106126) – Lyrebirds music

You may also like