Home Vijesti VIDEO/ Nevrijeme poharalo Dalmaciju: Nezapamćene količine krupe na prometnici uklanjali bagerom

VIDEO/ Nevrijeme poharalo Dalmaciju: Nezapamćene količine krupe na prometnici uklanjali bagerom

by Ante R.

Nevrijeme u Dalmaciji. Mjesto Sv. Filip i Jakov pogodila je jaka tuča, a zbog velike količine za uklanjanje krupe korišten je bager.

Lokalni DVD objavio je da su ranije jutros četiri člana njihova društva i dva vatrogasna vozila sudjelovala na intervencijama ispumpavanja vode iz obiteljskih kuća i ugostiteljskog objekta te otvaranja vrata stana zbog poplave. “Riva je bila zatrpana krupom, a zahvaljujući radnicima i strojevima komunalnog pogona općine, ista je očišćena. Bravo, ekipa”, napisali su na Facebooku iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Filip i Jakov.

Diadora TV, koja donosi vijesti iz Zadarske i Šibensko-kninske županije, na svojem Facebook profilu objavila je video na kojemu se može vidjeti kako je tuče napadalo toliko da su se prometnice morale čistiti ni više ni manje nego – bagerima. “Nevjerojatno! Samo par kilometara dalje mirno, malo kišice zarominjalo”, “Što je ovo? Je li ovo moguće?”, “Bože sačuvaj, užas”, pišu u nevjerici komentatori na društvenoj mreži.

Podsjetimo, DHMZ je najavio da će u subotu u Hrvatskoj biti promjenljivo uz sunčana razdoblja, mjestimice i s kišom. Kiše će, pisali smo ranije, glavninom biti na Jadranu i predjelima uz njega, popodne i u središnjim krajevima. Puhat će slab vjetar, tek ponegdje umjeren jugozapadni i južni, a na moru većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura kretat će se između 3 i 8, duž obale i na otocima od 8 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 18 °C.

U nedjelju će, pak, biti djelomice, ponegdje na sjeveru i pretežno sunčano. Na kopnu ujutro moguća magla, a na Jadranu te predjelima uz njega, uz prolazno više oblaka, lokalno će pasti malo kiše, većinom prijepodne. Navečer naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Na moru će jačati jugo na jako, prema noći i olujno. Najniža temperatura zraka između 4 i 8, duž obale od 9 do 13 °C. Najviša dnevna od 14 do 19 °C, dodaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, piše Večernji list.

Tuča je oko 13 sati padala i u Splitu.

You may also like