Home Vijesti VIDEO Policajci spasili migrante iz nabujale Mrežnice

VIDEO Policajci spasili migrante iz nabujale Mrežnice

by Ante R.

Danas u ranim jutarnjim satima Policijska postaja Duga Resa zaprimila je dojavu nepoznate osobe na engleskom jeziku u kojoj traži pomoć.

 

Nakon što je utvrđena približna lokacija mjesta događaja – mjesto Keići na području općine Generalski Stol – na teren su upućeni policijski službenici. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su utvrdili da se na slapu preko rijeke Mrežnice nalazi neutvrđeni broj osoba, objavila je PU karlovačka.

 

“S obzirom na nabujalu rijeku Mrežnicu te gustu maglu i slabu vidljivost, prema osobama su prvi upućeni ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke koji su preplivali rijeku i došli do slapa te utvrdili da se radi o dvojici muškaraca koji trebaju pomoć. Potom su se ronioci vratili na obalu te čamcem ponovo došli do dvojice muškaraca i prevezli ih na obalu, gdje su ih preuzeli drugi policijski službenici i kroz strmovit i šumovit teren doveli do vozila hitne medicinske pomoći. Kako su muškarci bili pothlađeni i mokri od dugotrajnog boravka u hladnoj rijeci, odmah na mjestu događaja ukazana im je liječnička pomoć te su potom zbrinuti u zdravstvenoj ustanovi”, priopćila je policija.

 

Nakon otpuštanja iz zdravstvene ustanove, dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o dvojici državljana Irana, prenosi N1.