Home Vijesti VIDEO Potop u u Novom Vinodolskom, kiša lije satima

VIDEO Potop u u Novom Vinodolskom, kiša lije satima

by Ante R.

U Novom Vinodolskom je jaka kiša koja je padala tijekom noći i kroz jutro potopila ulice grada. Priobalna područja potpuno su poplavljena, a na brojnim lokacijama diljem grada snimljeni su videi slijevanja velike količine vode po ulicama.

Društvenim mrežama šire se fotografije potopljenih automobila i autobusa, a pristup trgovinama Plodina i Tommyja također je otežan. Bujica je nosila sve pred sobom, a stradale su i neke kuće.

Promet kroz grad, ali i dio Jadranske magistrale koja onuda prolazi, gotovo je nemoguć sudeći prema snimkama, a morali su intervenirati i vatrogasci.

– Prevelika količina oborina i neadekvatno napravljen kanal za odvodnju uzrokovali su probleme. Kiša nije padala danima, već nekoliko sati i uzrokovala je enormne štete, rekao nam je jedan od stanovnika Novog Vinodolskog

DHMZ ranije je najavio da će bit oblačno i kišovito. Jadran je, prema predviđanjima meteorologa, zahvatila obilna kiša. Navečer i u noći očekuje se prestanak oborina i smanjenje naoblake, a na sjevernom Jadranu već tijekom popodneva.

Iz Državnog hidrometeoroloških zavoda najavili su da će puhati umjereno i jako jugo, koje će tijekom popodneva oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, piše Jutarnji.

You may also like