Home Vijesti VIDEO Požar zahvatio vlak u Španjolskoj, putnici razbijali prozore da se spase

VIDEO Požar zahvatio vlak u Španjolskoj, putnici razbijali prozore da se spase

by Ante R.

Šumski požar zahvatio je vlak u Španjolskoj, u blizini Castellóna na sjeveroistoku zemlje. Čak 20 putnika je zadobilo opekline, od kojih troje teže, nakon što su iskočili iz vlaka zahvaćenog požarom, piše Guardian.

Strojovođa koji je vozio vlak od Sagunta u istočnoj pokrajini Valencia do Zaragoze, zaustavio je vlak kada je vidio da je zbog požara preopasno za nastavak vožnje. Nakon što je stao, pripremao se za vožnju vlaka unatrag. Brojni putnici, u strahu da će vatra zahvatiti vlak, razbili su prozore i panično pobjegli. Dvoje putnika s najtežim opeklinama evakuirano je helikopterom.

Ostali, među kojima je i djevojčica od 10 godina, prebačeni su u obližnje bolnice. Prema podacima hitne službe, 58-godišnja žena je među putnicima koji su zadobili najteže opekline nakon bijega iz vlaka.

Strojovođa je zaustavio vlak u kojem je bilo 48 putnika, a prije nego se uspio udaljiti od požara, nekoliko je putnika razbilo prozore vlaka i pobjeglo. Trčali su po tračnicama. “Kada su vidjeli da su okruženi vatrom, vratili su se u vlak i nekoliko njih je zadobilo opekline”, rekao je glasnogovornik španjolske željezničke kompanije Renfe.

Ximo Puig, predsjednik Valencije, rekao je da je preko 1000 ljudi evakuirano iz svojih domova zbog jakih vjetrova koji raspiruju vatru u Bejísu u Valenciji. Dodao je da su dva vatrogasca zadobila opekline. Valencia je posljednja španjolska regija koja je doživjela ozbiljne šumske požare tijekom dugotrajnog toplinskog vala u Španjolskoj. Požari su doveli do uništenja desetaka tisuća hektara šume, prenosi Index.