Home Svijet VIDEO/ Ruski vojni avion se srušio kod granice sa Ukrajinom, prevozio je ukrajinske zarobljenike

VIDEO/ Ruski vojni avion se srušio kod granice sa Ukrajinom, prevozio je ukrajinske zarobljenike

by Ante R.

U ruskoj Belgorodskoj oblasti, koja graniči s Ukrajinom, u srijedu ujutro srušio veliki ruski vojni transportni avion tipa Il-76.

Guverner regije Belgorod, Vjačeslav Gladkov, izvijestio je o incidentu u okrugu Koročanski. “Trenutno se provodi očevid, na terenu su i djeltnici Ministarstva za hitne situacije.”

Gladkov je odmah otišao na mjesto nesreće, navodeći da će naknadno biti objavljeni detalji o događaju, prenosi TASS.

Kako javlja RIA Novosti, zrakoplov je prevozio ukrajinske zarobljenike koji su trebali ići na razmjenu. Osim njih, u zrakoplovu su bili i posada i pratnja, objavilo je rusko Ministarstvo obrane.

“U avionu je bilo 65 zarobljenih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine koji su bili na putu u Belgorodsku regiju radi razmjene, šest članova posade zrakoplova i tri osobe u pratnji”, navodi se u priopćenju ministarstva. Društvenim mrežama ubrzo se proširio i video na kojemu se vidi trenutak pada aviona.

Oružane snage Ukrajine još se nisu službeno oglasili o ovoj nesreću, no Ukrajinska Pravda piše, citirajući izvore iz Glavnog stožera, da je zrakoplov nosio protuzračne rakete S-300.

Također, jutros je u Belgorodu uključena i zračna uzbuna zbog opasnosti od projektila. Kako prenosi TASS, stanovnicima se savjetuje da ostanu kod kuće i da se ne približavaju prozorima. Za sada se ne zna jesu li ova dva događaja povezana.