Home Vijesti VIDEO Saslušanje Glavne državne odvjetnice: Nisam reagirala jer bi onda svako malo trebala kao jojo iskakati

VIDEO Saslušanje Glavne državne odvjetnice: Nisam reagirala jer bi onda svako malo trebala kao jojo iskakati

by Ante R.

“Pritisku predsjednika Vlade nisam izložena, predsjednik vlade ima informacije koje po zakonu smije i može imati. I ništa više. Da li postoji prisila određenih lobija – da, da li postoji prisila ljudi koji misle da znaju sve u svemu – da. Niti ja niti glavni državni odvjetnici ne živimo na pustom otoku. Imam previše posla da bi čitala portale i vijesti. DORH kojeg vodim ne ispunjava želje, a za nezadovoljnike ću imati vremena poslušati ih. Poslušati. Premijer nikada nije pitao za Paladinu. Da, bio je jedan razgovor nakon jedne izjave predsjednika da nekoga treba utamničiti. Premijer je tražio da se reagira u medijima na tu izjavu. Kao što znate nisam reagirala jer bi onda svako malo trebala kao jojo iskakati. Premijer nema nijednu informaciju koju ne bi trebao znati, isto vrijedi za predsjednika. Pokušava se voditi politička borba među strankama i uvući u to DORH. Ja u tim igrama niti nisam niti neću sudjelovati”, poručila je Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek na 23. sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

“Zadovoljna sam rezultatima rada” Željko Jovanović pitao je glavnu državnu odvjetnicu je li mentoriranje kojem je izložena učinilo rad DORH-a boljim. “Nitko ne mentorira mojim radom”, odgovorila mu je Hrvoj Šipek objašnjavajući da su protekle dvije godine bile jako teške i da DORH zbog svega, pandemije, potresa, radi otežano.

“Sve pokazuje da sam i u tim teškim uvjetima uspjela motivirati ljude i da je naš rad kvalitetan i ažuran”, rekla je. “Zadovoljna sam rezultatima rada”, kaže glavna državna odvjetnica dodajući da percepcija javnosti ne prati rezultate rada. Odgovarajući SDP-ovoj Mireli Ahmetović, Hrvoj Šipek rekla je da DORH nije tijelo općeg nadzora i nema 5000 zaposlenih koje treba provjeravati svaku izjavu.

Obveza svakoga je da prijavi kazneno djelo, rekla joj je dodajući kako “svi važno idu za govornicu, pred novinare i govore kako su vidjeli, znaju i tek onda dolaze DORH-u”, prenosi N1.

You may also like