Home Vijesti VIDEO Skejo: Pri vlasti su oni koji su sudjelovali u “oslobađanju Vukovara”

VIDEO Skejo: Pri vlasti su oni koji su sudjelovali u “oslobađanju Vukovara”

by Ante R.

Danas su ispred spomenika poginulim pripadnicima HOS-a položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom 31. obljetnice ustrojavanja IX. bojne HOS-a “Rafael Vitez Boban”, javlja Slobodna Dalmacija.

 

Prije samog tog čina sa zvučnika su odzvanjali stihovi pjesama “Ustani bane” i “Golubovi bijeli”. Nakon intoniranja himne i minute šutnje, počast su poginulim pripadnicima HOS-a najprije odali članovi njihovih obitelji. Među onima koji su odali počast bio je i Zlatko Hasanbegović.

 

Nakon polaganja vijenaca okupljenima se obratio umirovljeni pukovnik Marko Skejo, zapovjednik IX. bojne HOS-a “Rafael Vitez Boban”.

– Hrvatice i Hrvati, obitelji poginulih, dragovoljci, suborci čestitam vam 31. rođendan! Ova je bojna rođene u ratu nametnutog od velikosrpskog agresora, ona je bila noćna mora za četnike i zlotvore koji su bježali glavom bez obzira pred tom postrojbom.

Najbolji su položili svoje živote za slobodu. Stojimo ovdje pred ranjenim spomenikom ponosni na njih i njihovu hrabrost. Neka se stide kukavice, dezerteri, ljubitelji crvene zvijezde koji pljuju po HOS-u.

Ne može se pobijediti vojska koja brani ognjišta svojih pradjedova. Danas dio političara participira u vlasti države protiv koje su se borili, pri vlasti su oni koji su sudjelovali u “oslobađanju Vukovara”, a državni dužnosnici javno se svađaju nesvjesni žrtve branitelja. Nećemo generalizirati, ali većina političara je sama sebi svrha.

U Domovinskom ratu za dom spremni su bili svi branitelji. Taj pozdrav nije izraz mržnje, već izraz ljubavi prema domu i hrvatskom narodu. Neprijateljima hrvatske smeta spomenik HOS-u, a kočopere se spomenici četnicima. Može li niže?

Dok se diljem svijeta kliče “Slava Ukrajini”, zamislite da netko zabrani taj poklik? U Hrvatskoj se to događa. Jedinstven smo primjer u progonu vlastitih zaslužnika jer su bili za dom spremni.

Hrvatice i Hrvati, ne budite kukavice, Hrvatskoj je prijeko potrebna lustracija kao u Poljskoj. Na nama je dalje se boriti. I na kraju pozdravit ću vas starim hrvatskim pozdravom:

– Za Dom!

Spremni! – odgovorili su okupljeni tri puta.

You may also like