Home Vijesti VIDEO Šprajc: ‘Ako je Elizabeta umrla kao kraljica, Tito je umro kao kralj’

VIDEO Šprajc: ‘Ako je Elizabeta umrla kao kraljica, Tito je umro kao kralj’

by Ante R.

Voditelj i urednik Zoran Šprajc iznova se u svojoj emisiji “Stanje nacija” osvrnuo na kraljicu Elizabetu II., čiji je sprovod održan u ponedjeljak, a državnom ispraćaju nazočilo je oko 2000 gostiju, uključujući brojne svjetske dužnosnike. Sprovod britanske kraljice Šprajc je usporedio s onim jugoslavenskog lidera Josipa Broza Tita.

Šprajc je u svojoj najnovijoj političkoj satiri ustanovio da je kod Tita na sprovodu bilo više šefova država i vlada nego na onom kraljice Elizabete. Stoga, ako je Elizabeta umrla kao kraljica, Tito je umro kao kralj, ustanovio je karizmatični voditelj.

“Nakon što su 12 dana njezino mrtvo tijelo vozili naokolo kao svetoga Leopolda Mandića, Britanci su konačno sahranili kraljicu Elizabetu II. Sprovod je doista bilo velik pa se, logično, nametnula usporedba s našim najvećim sprovodom, onim druga Tita”, kazao je Šprajc.

“I po broju nazočnika i premijera Titov sprovod bio je veći od kraljičinog. Kod nje je bilo 50 šefova država i vlada, a kod Tita 54. I da podsjetimo, to je bilo prije nego što su se neke države raspale pa ih je bilo manje nego danas. Drugim riječima, ako je Elizabeta umrla kao kraljica, Tito je umro kao kralj”, dodao je Šprajc, nakon čega je prilog odjavio uz isječke s Titova sprovoda.

Prilog pogledajte ovdje.

You may also like